• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alertă ANM de ninsori! Imagini cu zăpezile căzute în ultimele ore!

    Roxana Dobre -

    Alerta emisă de Administrația Națională de Meteorologie care anunță precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă a adus prima ninsoare din această toamnă. Sigur, este vorba de un fenomen apărut la o altitudine mare.

    Prima zăpadă a venit deja la altitudini mari. Marţi dimineaţa, în judeţul Harghita, la peste 1400 de metri, au apărut primii fulgi de zăpadă. După ce în cursul nopţii de luni spre marţi a plouat, în această dimineaţă a început să ningă la Harghita.

    Ninsoare în județul Harghita. Sursă: captură video

    Temperaturile au scăzut simţitor de la o zi la alta, cu aproximativ 10 grade. După ce zilele trecute, mercurul din termometre ajunge la 20 de grade, apoi brusc la 10, azi ninge.

    ”Utilajele de deszăpezire au intrat în acțiune în acestă dimineață în zonele înalte din județului Harghita pe DN12A (zona Frumoasa – Lunca de Sus), DN12C (zona Lacul Roșu) și DN15 (zona Borsec). În acest moment acționăm cu 16 utilaje care au împrăștiat peste 24 de tone de materiale antiderapante în primele ore ale dimineții. Cu toate că stratul de zăpadă nu este consistent, îi avertizăm pe șoferi să circule cu prudență și să nu plece la drum dacă nu au mașinile pregătite pentru iarnă!”, se arată în mesajul transmis de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

    A început să ningă şi la Bacău

    Pe sectorul de drum Ghimeș (limită jud. Harghita ) – Comănești, ninge slab, temperatură -1°C, anunță drumarii. Se acționează cu autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor de material antiderapant.

    ”Potrivit meteorologilor, la munte, în special la altitudini de peste 1.400 m, în cursul zilei de astăzi se vor înregistra ninsori, iar îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali, local, se va depune strat de zăpadă. În a doua parte a zilei, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60-70 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Circulați cu atenție!”, este mesajul transmis de DRDP Iaşi.

    Zăpadă şi în Munții Făgăraș

    S-a depus strat de zăpadă și temperaturile sunt negative. Ninge în Munții Făgăraș și s-a depus strat de zăpadă, anunță reprezentanții Salvamont Argeș. În Munții Făgăraș, la altitudini mai mari de 1.800 de metri ninge și s-a depus strat de zăpadă.

    De aceea, turiștii sunt sfătuiți să fie atenți când merg pe munte și să aibă echipament corespunzător. ”Stratul proaspăt de zăpadă măsoară aproximativ 3 centimetri și este în creștere. Vântul bate moderat, iar temperatura resimțită este minus 5 grade. Recomandăm turiștilor să acorde atenție sporită în efectuarea turelor alpine și echipament corespunzător turelor de iarnă”, au anunțat reprezentanții Salvamont Argeș.

    Ninsorile ar putea continua și în următoarea perioadă, astfel încât stratul de zăpadă va crește.

    Reamintim că până marți, 9 noiembrie, ora 20.00 se află în vigoare o informare meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Conform sursei citate, temporar va ploua, în general moderat cantitativ în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, unde cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp.

    Din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă. În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.


    Te-ar mai putea interesa

    ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!