• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce le pregătește fermierilor noul Guvern. Măsurile au fost anunțate!

    agrointeligenta.ro -

    Noi măsuri pentru fermieri și pentru întreg sectorul agroalimentar românesc fac obiectul unui întreg capitol dintr-un document făcut public de către partidele aflate la guvernare, PNL și UDMR, și care, prin premierul desemnat Nicolae Ciucă, au depus în Parlament lista cu noii miniștri și programul de guvernare.

    Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus astăzi, sâmbătă – 30 noiembrie, la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare, el spunând că acesta este centrat pe măsuri de primă urgenţă pentru criza pandemică.

    ”Am depus la Camera Deputaţilor şi Senat programul de guvernare şi lista Cabinetului. Programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate la nivelul Guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate e cea legată de creşterea preţurilor la energie, gaze naturale, preţurile la alimente”, a declarat Nicolae Ciucă, premierul propus.

    Programul de guvernare al noului cabinet Nicolae Ciucă are 420 de pagini, dintre care, pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale sunt alocate 8, plus o anexă.

    Măsurile pentru fermieri prezentate în cadrul programului de guvernare propus de Cabinetul Ciucă au caracter mai mult general. Cele mai multe planuri guvernamentale vizează accesarea fondurilor europene din perioada de tranziție și din cadrul Planului Național Strategic. Se acordă o atenție deosebită agriculturii ecologice, fermei de familie, poziției fermierului în lanțul agroalimentar. De asemenea, se au în vedere dezvoltarea piețelor locale, continuarea programului Agro IMM Invest, promovarea produselor românești, schimbul de generații în agricultură și susținerea învățământului agricol.

    Un subcapitol este dedicat sectorului pescăresc, ”unul din domeniile cele mai afectate de schimbările climatice, dar și de orientările de piață ale consumatorilor, în sensul în care preferințele acestora din ultimii ani arată o orientare clară către consumul speciilor marine și a fructelor de mare”.

    DOCUMENTE

    Programul de Guvernare pentru Agricultură propus de Cabinetul Nicolae Ciucă – DOCUMENT PDF

    Programul integral de Guvernare propus de Cabinetul Nicolae Ciucă – DOCUMENT PDF

    Mircea Fechet, ministru propus la Agricultură

    Pentru portofoliul de la ministerul Agriculturii, Guvernul propus îl are pe listă pe Mircea Fechet, deputat PNL și președinte al PNL Bacău. Acesta a ocupat în trecut funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului și a fost pentru o perioadă scurtă de timp și ministru al Mediului.

    Iată lista completă de miniștri propuși să facă parte din Guvernul Nicolae Ciucă:

    Guvernul Ciucă, al doilea care merge în Parlament după demiterea Guvernului Cîțu

    Premierul desemnat Nicolae Ciucă este cea de-a doua propunere făcută de președintele Klaus Iohannis de la debutul crizei politice prin demiterea Guvernului Cîțu de către Parlament pe 5 octombrie.

    Dacian Cioloș a fost desemnat pe 11 octombrie de către Klaus Iohannis premier dar liderul USR nu a reușit să strângă o majoritate parlamentară care să-l voteze în Parlament. De la demiterea guvernului Cîțu au trecut 25 de zile.

    Constituția prevede că preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

    Cu alte cuvinte, constituțional președintele Klaus Iohannis și PNL mai pot juca politic și pot menține un guvern interimar cel puțin alte 30 de zile.

    Practic, în cazul în care premierul desemnat Nicoale Ciucă nu primește votul de încredere al Parlamentului, președintele Klaus Iohannis poate face o a treia nominalizare de premier fără a fi obligat să declanșeze alegerile anticipate atâta timp cât se încadrează în cele 60 de zile prevăzute în Constituție.


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!