Andor, varianta potrivită pentru erbicidarea lanurilor de cereale păioase
Adrian Radu -Capriciile vremii dau bătăi de cap fermierilor, care trebuie să-și programeze precis lucrările pe care le au de efectuat în câmp. Un erbicid care sfidează condițiile meteo este binevenit pentru un agricultor. Andor, face parte din portofoliul Agricover și este un astfel de produs, care prezintă flexibilitate în aplicare.
”Timpul înseamnă bani” este un dicton tot mai actual. Întârzierea lucrărilor de erbicidare în culturile de cereale păioase poate duce la creșterea costurilor într-o fermă. Tocmai de aceea, Agricover a adus pe piață erbicidul Andor, care îi oferă fermierului câteva avantaje imbatabile. În primul rând, Andor are o fereastră largă de aplicare, acest lucru ducând la optimizarea activității în câmp.
Mai mult, Andor, care vine sub formă de granule dispersabile în apă, este independent față de condițiile meteo, având toleranță la varianțiile de temperatură și rezistență la ploaie. Și nu e tot. Acest erbicid are o compatibilitate excelentă cu alte produse și oferă siguranță pentru toate culturile de cereale păioase.
Ce combate Andor
Andor este un erbicid postemergent este de mare ajutor pentru fermierii care întâmpină probleme cu buruienile anuale și perene cum ar fi turița, volbura, pălămida, rocoina, macul de câmp, mușețelul, spanacul sălbatic, șopârlița, loboda sălbatică, albăstreaua, romanița de câmp și iarba roșie.
Răzvan Silion, inginer la Agro Ind din Botoșani, fermă care lucrează 1200 de hectare de teren, a văzut cum grâul a fost infestat cu turiță și veronica. Imediat, a intrat cu Andor și DASH HC. “Au curățat câmpul de buruieni, grâul a avut plecare bună, intrare în vegetație bună. Efectul se vede, lanul a fost curat. Andor este un erbicid de top, bun, își face treaba, lucrează și la temperaturile scăzute, am avut condiții vitrege în primăvară, am avut secetă și temperaturi scăzute”, a declarat Răzvan Silion.
Cum acționează Andor
Erbicidul de la Agricover se aplică atunci când plantele sunt în fenofaza de 3 frunze până la apariția frunzei stindard. Buruienile dicotile trebuie să fie în stadiul timpuriu de dezvoltare: cele perene la maximum 10 cm, iar cele anuale să aibă 2-4 frunze. Desicarea completă poate apărea în intervalul 7-10 de la aplicare, în condiții normale.
Specialiștii Agricover recomandă ca Andor să fie utilizat împreună cu adjuvantul DASH HC. Motivul? În acest fel se combat complet buruienile difficile din culturile de grâu, orz, ovăz, secară și triticale. Doza de aplicare este cuprinsă între 0.04-0.07 kg / ha la care se adaugă 1 l / ha de DASH HC.
Toate caracteristicile erbicidului Andor, dar și ale celorlalte produse din portofoliul Agricover, pot fi consultate pe site-ul magazin.agricover.ro.