O familie de fermieri a recoltat cel mai mare cartof din lume
Angelica Lefter -Cel mai mare cartof din lume, recoltat de o familie de fermieri. Cartoful uriaș a fost descoperit de o familie fermieri cărora nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că în grădina lor a crescut un cartof de 7,9 kilograme, demn de Cartea Recordurilor!
Un cuplu din Noua Zeelandă a aflat întâmplător că în grădina casei a crescut un cartof gigantic care ar putea fi cel mai mare din lume, potrivit DPA, citată de hotnews.ro.
Cartoful gigant a fost descoperit din pură întâmplare. Cei doi soți, Colin şi Donna Craig-Brown, care locuiesc în regiunea Waikato, de pe Insula de Nord, curățau grădina de buruieni, când Colin a descoperit cartoful de 7,9 kilograme, potrivit relatărilor din presa locală.
”Am băgat furca, l-am smuls din pământ şi mi-am spus ”Dumnezeule, ce avem noi aici?” Şi m-am gândit, ce e asta?”, a declarat încă uimit bărbatul.
Videoclipul despre cartoful uriaș a făcut imediat înconjurul lumii și a fost preluat de marile publicații internaționale, dar postat și pe rețelele de socializare.
LINK VIDEO: https://news.sky.com/story/doug-the-mutant-spud-could-be-worlds-heaviest-potato-at-nearly-8kg-12459635
Leguma uriașă a fost botezată ”Doug”, iar cei doi au mărturisit că au fost tare mirați, mai ales că nu plantaseră cartofi în grădină recent. De aceea, nu ştiu cu exactitate de cât timp creștea cartoful în grădina lor.
Până acum, recordul mondial pentru cel mai mare cartof este deţinut de un exemplar de 4,9 kilograme din Marea Britanie, însă Colin aşteaptă ca Guinness Book of World Records (reprezentanții Cărții Recordurilor) să confirme că ”Doug” este noul deţinător al recordului.
Cartoful gigant nu va merge pe masa celor doi soți prăjit, așa cum poate toată lumea se aștepta, ci va fi consumat sub formă de votcă. Colin intenționează să prepare această băutură din respectiva legumă gigant.
”O să-i facem un parastas şi vom închina cu toţii în cinstea lui Doug cu votca pe care am de gând să o prepar din el. Cred că singurul lucru bun pe care poţi să-l faci din el este să-l pui la fermentat şi nu să-l mănânci”, a menționat micul fermier.