• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Activitatea fermierilor – DEBLOCATĂ! Legea construcțiilor agricole în extravilan a fost adoptată!

  agrointeligenta.ro -

  Lege pentru fermieri, adoptată în Parlament! Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, a anunțat că astăzi s-a votat actul normativ care dă fermierilor posibilitatea de a realiza construcții pe terenuri extravilane, dacă acestea au destinație agricolă, fără a mai fi necesară trecerea terenurilor în intravilan.

  Adrian Chesnoiu este prim-inițiator al legislației cerute de fermieri. Actul normativ inițiat de deputatul PSD, la cererea producătorilor agricoli, deblochează multe situații în care exploatațiile agricole nu se pot dezvolta și nu pot accesa fonduri europene. La votul de astăzi, marți – 16 noiembrie, din Camera Deputaților, for decizional, proiectul de lege pentru modificarea Legii 50/1991 a primit un număr covârșitor de voturi din partea aleșilor prezenți.

  ”Deblocăm activitatea fermierilor! Fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane dacă acestea au ca destinație activități agricole, fără a mai fi necesar să le treacă în intravilan”, a declarat imediat după vot președintele Comisiei pentru agricultură, Adrian Chesnoiu.

  Construcții cu destinație agricolă, autorizate fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului de trecere în intravilan

  ”Astăzi am votat în plenul Camerei Deputaților modificarea Legii 50/1991, în sensul autorizării executării lucrărilor de construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă, fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului de trecere în intravilan, o procedură extrem de anevoioasă și costisitoare. Este primul proiect de lege pe care l-am inițiat în calitate de deputat, alături de colegii mei parlamentari social-democrați din Olt, dar și din ambele grupuri parlamentare ale PSD. M-a bucurat totodată și faptul că la această inițiativă au aderat și parlamentarii UDMR, AUR și PNL”, a mai precizat Chesnoiu.

  Noua lege deblochează investițiile din fermele românești

  Președintele Comisiei pentru agriculturădin Camera Deputaților a explicat importanța noului act normativ: ”Modificarea legii era mai mult decât necesară: multe construcții agricole fac obiectul unor proiecte de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile, existând pericolul blocării investițiilor în agricultură și neaccesarea acestor fonduri. Practica implementării proiectelor cu finanțare europeană ne-a dovedit cât de birocratice pot fi procedurile. Am reușit astăzi încă un pas important spre debirocratizare. Vor urma și alte măsuri în sprijinul fermierilor români!„.

  Legea cerută de fermieri a stat mult timp blocată în Parlament

  În cadrul Congresului Fermierilor 2021, membrii Asociației Forța Fermierilor, prin vocea prim-vicepreședintelui Ștefan Muscă, au solicitat parlamentarilor prezenți la eveniment să facă un front comun pentru a susține adoptarea proiectului de Lege pentru completarea art.23 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

  Prezent la eveniment, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, i-a asigurat pe membrii AFF că acest act normativ reprezintă o prioritate legislativă în această sesiune parlamentară și că va face tot ce este posibil pentru ca legea să fie aprobată, în ciuda blocajelor întâmpinate. Promisiunea a fost îndeplinită, iar acum, după votul final din Parlament, legislația trebuie să fie promulgată de Președinte României și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare!


  Te-ar mai putea interesa

  Sare la găini și pui – beneficii. Câtă sare e bine să dăm păsărilor Legislație nouă în vigoare pentru fermierii care dețin tractoare Cartofii, buni pentru găini și pui. Când și cum se dau cartofi găinilor

  Ultimele știri

  Încă o mare fabrică de lapte din România și-a închis de astăzi porțile! Cum au ajuns producătorii români doar simpli vizitatori la cel mai mare târg de fructe Secretar de stat din MADR – anunț despre plata despăgubirilor de secetă la culturile de primăvară!