Ştiri agricole

Partidul Popular din Republica Moldova a înființat o organizație de fermieri

Partidul Popular din Republica Moldova este primul partid de peste Prut care a înființat o Asociație a Fermierilor. Motivul: reprezentanții formațiuni consideră că  aagricultura este cel mai important sector și că era nevoie de o astfel de structură pentru a reprezenta interesele țăranilor la cel mai înalt nivel.

„Pentru a dezvolta ceva într-o localitate, în primul rând trebuie de informat fermierii cu privire la căile, proiectele și posibilitățile de a deschide o afacere, dar și pentru ca acea afacere să fie una profitabilă. Toate aceste probleme și le asumă acum Partidul Popular, prin crearea Asociației Fermierilor. Vom merge din localitate în localitate, vom avea întâlniri cu fermierii, pentru a-i ajuta să-și deschidă o afacere”, a declarat Alexandru Oleinic, președintele Partidului Popular din Republica Moldova.

Liderul politic crede că ”este regretabilă atitudinea actualei guvernări de la Chișinău față de un domeniu atât de important precum agricultura”. ”Chiar ultimele majorări de prețuri la carburanți, în ajunul lucrărilor de primăvară, a scos din buzunarul țăranilor peste 100 milioane de lei. Și asta e o cifră extraordinar de mare pentru situația de astăzi din agricultură”, a declarat Alexandru Oleinic, citat de politik.md.

Potrivit conducerii partidului, Organizaţia Fermierilor are deja structuri în toate localităţile din Republica Moldova şi vine cu un nou model de abordare a tot ce înseamnă agricultură. De asemenea, ei susțin că Organizația va avea formulate şi va implementa soluţii concrete pentru fiecare problemă identificată.

Foto: politik.md

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!