Ştiri agricole

Fostul ministru Lucia Varga va activa în Comisia pentru agricultură

Conducerea Comisiei pentru agricultură este pe cale de a-şi modifica în curând componenţa. Fostul ministru Lucia Varga, deputat PNL, va activa în cadrul acestei comisii, iar în locul de vicepreședinte deținut de Marin Anton va fi numit alt liberal: Ioan Teodorescu. 

Transferul Luciei Varga de la Comisia de Mediu la cea de Agricultură s-a tranşat astăzi, prin vot în Parlament. Astfel, ea va ocupa locul deţinut de PNL şi deţinut, până astăzi, de către deputatul Radu Surugiu.

De asemenea, deputatul Marin Anton, cel care avea și funcția de vicepreședinte al comisiei, a fost înlocuit de către alt liberal – Ioan Teodorescu, cel care va prelua și funcția din conducerea Comisiei.

Pentru că suplimentarea locurilor într-o comisie parlamentară permanentă se poate face doar prin decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, parlamentarul Marin Anton a rămas pe tuşă la şedinţa de astăzi, unde i s-a permis să asiste la lucrări, dar nu şi să voteze.

Potrivit informaţiilor noastre, Anton – trecut recent de la PNL la PMP, a făcut deja cerere să rămână membru al Comisiei pentru agricultură, el fiind, la rândul său, implicat în activitatea agricolă şi, deci, deţinând expertiză în domeniu. O surpriză a fost susţinerea pe care fostul deputat PNL, actualmente neafiliat unui grup parlamentar, dar membru PMP, a primit-o din partea colegilor parlamentari din PSD, în timp ce membrii PNL şi PDL s-au arătat reticenţi privind modificarea – prin creştere, a numărului de membri în Comisia de agricultură.

Vă reamintim că în prezent, conducerea Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților este formată din președintele Nini Săpunaru (PNL), din vicepreședinții Liviu Harbuz (PSD) și Kelemen Attila (UDMR), precum și din secretarii Ioan Munteanu (PSD) și Costel Șoptică (PNL).

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!