• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ferma complet robotizată în care nu mai este nevoie de niciun angajat

    Mircea Olteanu -

    O fermă complet automatizată, în care fermierii sunt înlocuiți de roboți și sisteme de inteligență artificială – construită în Australia. Proiectul, în valoare de 20 de milioane de dolari, include o serie de tehnologii avansate, precum drone, tractoare și alte vehicule robotizate, sisteme de analiză spațială GIS, senzori pentru monitorizarea plantelor, animalelor, cât și pentru măsurarea emisiilor de carbon și a altor parametri. Inteligența artificială va fi folosită pentru a lua decizii în mod autonom.

    Proiectul este realizat de oamenii de știință de la Universitatea Charles Sturt din Australia, în parteneriat cu organizația de cercetare Food Agility CRC, relatează ABC News Australia.

    Fermă complet automatizată pe 1.900 de hectare

    Ferma Global Digital Farm va fi gândită pe o suprafață de 1.900 de hectare în zona orașului Wagga Wagga din sud-estul țării.

    ”Automatizarea completă nu este un concept îndepărtat. Deja avem mine în Pilbara care funcționează complet automat”, a declarat Richard Norton, directorul executiv al Food Agility CRC.

    ”Nu este dincolo de tărâmul posibilității ca un fermier să stea într-un birou în fața unui computer coordonând mai multe vehicule”, adăugat Norton.

    Potrivit acestuia, proiectul se va concentra inițial pe vehiculele autonome care vor putea recolta chiar și în cursul nopții, în timp ce fermierul doarme.

    Deși există temeri că roboții și noile tehnologii autonome vor lua locurile de muncă ale oamenilor, totuși, potrivit estimările experților de la Forumul Economic Mondial, automatizarea va crea 97 de milioane de noi locuri de muncă în întreaga lume – mai mult decât se crede că vor fi eliminate, relatează portalul de știri Agri.bg.


    Te-ar mai putea interesa

    Seceta și gerul fac ravagii în culturile de grâu: ”Este pierdut totul. De când sunt eu, așa ceva nu am văzut” Fermierul Emil Turdean renunță la cultura de sfeclă de zahăr: ”Cu mine, discuțiile s-au închis” De la Angus la Carpatine. Fermierul Toma Zerestea și-a mărit ferma cu un efectiv de 75 de capre

    Ultimele știri

    Meteorolog: Vom avea ger până miercuri dimineață. Precipitațiile vor fi puține Gala Pro Agricultura Transilvaniae 2025 – mesaj de unitate și colaborare pentru viitorul agricultorilor români! Cooperativa Rodagria: Șase fermieri au mizat pe producția de sucuri și investesc în propriul magazin în București