• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Valentin Popa, Asociația Forța Fermierilor: ”Adrian Chesnoiu este omul potrivit la locul potrivit!”

    Angelica Lefter -

    Adrian Chesnoiu va fi ministrul care va aduce agricultura pe un făgaș normal, este opinia fermierului Valentin Popa. Agricultorul din Călărași și Prim-vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor, a povestit pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că l-a cunoscut pe Adrian Chesnoiu într-un moment în care era tânăr fermier și a avut șansa de a fi ajutat de către actualul ministru al Agriculturii, atunci când credea că proiectul său avea să fie înghițit de birocrație.

    ”Pe Adrian Chesnoiu l-am cunoscut în 2018 când eu am avut o problemă cu un proiect AFIR de 96.000 de euro. Eu am mers la Călărași și o doamnă angajată de la AFIR Călărași m-a dus cu vorba 30 de zile și eu trebuia să primesc utilajele în curte că se apropia campania de primăvatră. L-am sunat pe Adrian Rădulescu, Dumnezeu să-l ierte, proiectul meu era aprobat, eram un tânăr fermier, eram disperat, proiectul era aprobat decât îmi cerea un document. De fapt, Unicredit Leasing mi-a dat o adresă prin care să ia la cunoștință AFIR că îmi pune gaj pe utilaje până le plătesc integral. AFIR Călărași îmi spunea că adresa respectivă nu era bine făcută de un consultant, am schimbat adresa respectivă de 3 ori, le-am transmis să îmi spună pe mail cum trebuie să sune acea adresă. Am ajuns la domnul Chesnoiu în 2018 (n.r Adrian Chesnoiu era directorul general al AFIR), în luna februarie, parcă văd și acum, i-a explicat Adrian Rădulescu cine sunt, a văzut dosarul meu și a rezolvat problema. Am pentru Chesnoiu tot respectul și știu că va face treabă”, și-a povestit Valentin Popa experiența personală.

    Speranța că Adrian Chesnoiu este un ministru competitiv, care va aduce normalitate în agricultură a început să prindă contur imediat ce a aflat că acesta va prelua portofoliul la Agricultură, a mărturisit fermierul călărășean.

    ”Este unul dintre miniștrii, dintre cei care au fost din 1990 până acum, în care am încredere că va duce agricultura pe un făgaș bun. Știu că agricultura este acum pe mâinile unui ministru care cunoaște legi, care știe să scrie un PNS, noi de oameni ca Adrian Chesnoiu avem nevoie la ministerul Agriculturii, nu ca Oros, o catastrofă! Domnul Chesnoiu am încredere că o să vină cu niște programe, în primul rând la legumicultori, că știm foarte bine, am avut probleme și în asociație cu diferiți legumicultori care și-au aruncat roșiile pe câmp, le-au vândut la un preț de nimic. Cu cei cu laptele, cum este domnul Ștefan Muscă de la Giurgiu, am mari speranțe că va rezolva problemele”, a spus agricultorul pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Valentin Popa regăsește în Adrian Chesnoiu omul dialogului de care au nevoie fermierii și omul care poate face legi bune pentru agricultură. Cu alte cuvinte: ” Este omul potrivit la locul potrivit!”

    ”În primul rând Adrian Chesnoiu este un om de dialog, eu știu că am avut discuții cu dânsul când era director general la AFIR, că este un om al dialogului, care ascultă fermierii. Nouă, fermierilor, ne trebuie un partener de dialog. Un ministru trebuie să știe ce probleme au fermierii în ferme, cu ce se confruntă ei în viața de zi cu zi în câmp. Trebuie să scrie programe în funcție de fermieri, asociațiile trebuie să discute cu ministrul Agriculturii, acesta trebuie să-i asculte pe fermieri și totodată să rezolve unele dintre problemele lor. Adrian Chesnoiu este un om de dialog care cu siguranță va face acest lucru. Tot ce se vehiculează acum pe Facebook, oameni buni, noi am avut numai oameni care nu au avut habar de problemele agriculturii. Legea cu construcțiile în extravilan este o lege pe care fermierii o așteptau de ani de zile. Este o lege prin care să nu mai faci un PUZ, decât să-ți faci autorizație de construcție și un proiect și să-i dai drumul la treabă, este un pas înainte. Eu spus, apreciez acești doi oameni, dacă pune ministru PNL să-l pună pe Adria Pintea, iar dacă pune PSD, pe Adrian Chesnoiu. Este omul potrivit la locul potrivit!”, a conchis Valentin Popa.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA