• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Florin Platon, Asociația Forța Fermierilor: Adrian Chesnoiu este omul care poate scrie politici agricole sustenabile pentru fermieri!

    Angelica Lefter -

    Fermierii români au nevoie de politici agricole sustenabile și de reprezentare mai puternică la Bruxelles, lucruri pe care noul ministru al Agriculturii le poate face. Este opinia lui Florin Platon, vicepreședintele Asociației Forța Fermierilor și Coordonator al Departamentul Ferma de familie – Sectorul Vegetal din cadrul Asociației.

    Fermierul vasluian care cultivă peste 180 de hectare de cereale și, din acest an și de ceapă, a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că a avut o mare bucurie la aflarea veștii că Adrian Chesnoiu va fi ministrul Agriculturii deoarece îl consideră omul potrivit pentru o asemenea funcție.

    ”Mă bucur extraordinar de mult pentru că Adrian Chesnoiu este ministrul Agriculturii și mă bucur mai ales că a plecat Adrian Oros. Nu există comparație între ei doi. Eu am stat de vorbă cu Adrian Chesnoiu, nu trebuie să mă uit de 10 ori la ceas ca să stau de vorbă cu un om! El este omul care poate să scrie politici agricole sustenabile pentru toate categoriile de fermieri din România. El a fost director la AFIR, el poate să modeleze fișa măsurilor sau submăsurilor așa cum și-ar dori fermierul astfel încât să-i împace pe toți. Nu este o impresie, este o certitudine!”, a menționat Florin Platon.

    Fermierul vasluian crede că Adrian Chesnoiu este omul dialogului, spre deosebire de fostul ministru Adrian Oros și că acesta va putea rezolva o parte dintre problemele fermierilor, mai ales că își dorește ca zona Vasluiului să fie declarată zonă defavorizată.

    ”Sperăm acum, cu învestirea lui Adrian Ionuț Chesnoiu să ne prindă și pe noi fermierii din Vaslui în zona defavorizată. Este un om cu coloană vertebrală, care nu se ascunde și stă de vorbă pe orice subiect. Fermierii pot discuta orice cu dumnealui. Cred că dacă asociația noastră i-ar propune o întrevedere cu siguranță ne-ar primi pe noi, fermierii cu probleme reale agricole, pe când Adrian Oros nu ne-a primit nici la poartă”, spune descumpănit agricultorul.

    În viziunea sa, în ultimii doi ani a fost haos la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar Adrian Chesnoiu consideră că este ministrul care va face lucrurile să intre în normalitate. Mai mult, acesta speră că împreună cu echipa sa, Chesnoiu va avea un cuvânt de spus în favoarea fermierilor români, chiar și la Bruxelles.

    ”Lucrurile trebuie să intre în normalitate de la haosul creat de fostul ministru. Așteptările sunt mari, agricultura nu are capitol în PNRR, așa ministru am avut catre nu a scris capitol cu agricultura în PNRR. Acum trebuie să venim cu bani de la bugetul de stat să suplimentăm bugetul Agriculturii ca să facem câte ceva acolo! Ce să facem că noi suntem cu gaura mare de bani în buget! La agricultură trebuie o infuzie puternică de bani. Vine Green-Dealul, noi din 42 de kilograme substanță activă la îngrășăminte mai rămânem cu 20-22 de kilograme. Uite că nu va fi așa! Ne întoarcem în timp cu 30 de ani de zile mai repede decât ne-am închipuit. Ne întoarcem, că dacă nu avem îngrășăminte! Adrian Chesnoiu cu staff-ul său de la MADR, că bineînțeles își va forma un staff cu oameni foarte bine pregătiți, nu cu oameni care se duceau la Bruxelles să spună că România nu mai vrea să exporte oi, și vor întoarce politicile agricole comune în favoarea fermierului român. Dacă nu, va fi greu tare și nu greu, enorm de greu! Sunt șanse puține să întoarcem în favoarea noastră Green Dealul! Dacă am rămâne la 40 de kilograme de substanță activă pe hectar ar fi foarte bine, dar momentan Adrian Oros nu a lansat nici măcar un draft”, a declarat agricultorul Florin Platon pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte