• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANM: Alertă în vigoare de astăzi pentru 9 județe care intră sub cod de viscol și ninsoare!

  agrointeligenta.ro -

  Alertă ANM emisă pentru nouă județe unde se anunță vreme severă, în special intensificări puternice ale vântului, ninsori și viscol. Administrația Națională de Meteorologie precizează că avertizările intră în vigoare de astăzi, luni – 29 noiembrie.

  Iată care sunt alertele emise de ANM astăzi, luni – 29 noiembrie 2021:

  INFORMARE METEOROLOGICĂ

  Interval de valabilitate: 29 noiembrie, ora 10 – 30 noiembrie, ora 20
  Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului

  Local și temporar, în intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului la munte, mai ales la altitudini mari, precum și în regiunile sud-estice, iar în cursul zilei de marți (30 noiembrie) și în sud-vestul teritoriului.

  Se vor înregistra rafale în general de 50…70 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali începând din dimineața zilei de marți (30 noiembrie) de peste 80…100 km/h și temporar va ninge.

  ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 29 noiembrie, ora 14 – 30 noiembrie, ora 03
  Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului la altitudini de peste 1700 m în Carpații Orientali

  În intervalul menționat, în Carpații Orientali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h și pe alocuri va ninge viscolit.

  Cum va fi vremea în următoarele zile

  Prognoza meteo ANM – cum va fi vremea luni, pe 29 noiembrie

  Vremea se va răci accentuat în regiunile intracarpatice, însă în restul teritoriului valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

  În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații slabe. Vor fi ploi, local în sud și sud-est și pe spații mici în rest. În nord-vest şi în centru precipitațiile vor fi trecător și sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile.

  Noaptea, vor fi precipitații în general slabe, predominant ninsori la munte, mai ales ploi pe arii relativ extinse în regiunile sudice și sud-estice și izolat precipitații mixte în celelalte regiuni. Vântul va avea intensificări susținute în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h, în prima parte a intervalului îndeosebi în Carpații Orientali, iar apoi și pe crestele Carpaților Meridionali, dar local și temporar și cu viteze mai mici, în special în estul și în sudul teritoriului.

  Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade, mai ridicate pe litoral. Pe spaţii restrânse vor fi condiții de ceață.

  Prognoza meteo ANM – cum va fi vremea marți, 30 noiembrie

  Procesul de răcire va continua, astfel încât vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara.

  Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade. În regiunile intracarpatice înnorările vor fi persistente şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

  În zonele montane va ninge viscolit. În special în a doua parte a intervalului, se va depune strat de zăpadă la munte, unde local va fi mai consistent şi pe suprafeţe mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi în zona deluroasă din Banat şi Crişana.

  În sudul şi în estul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii – ziua pe alocuri predominat sub formă de ploaie, iar noaptea izolate, mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari la munte, unde pe creste rafalele vor depăşi local 80…90 km/h, precum şi în sud-vest şi pe litoral. Izolat se va semnala ceaţă.

  Prognoza meteo ANM – cum va fi vremea miercuri, 1 decembrie

  În orele dimineţii vremea va fi rece în toată ţara, iar la amiază valorile termice se vor menţine scăzute în nord şi în centru, precum şi la munte, însă vor fi în creştere faţă de ziua precedentă în restul zonelor.

  Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime în general între -4 și 4 grade. Cerul va fi mai mult noros în Maramureş şi Transilvania, iar la începutul zilei şi în zona deluroasă din Crişana şi Banat unde local vor fi precipitaţii slabe, mixte.

  În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar probabilitate redusă de ploaie. La munte, la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăşi 80…100 km/h. Intensificări ale vântului se vor semnala local şi temporar şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de până la 50…55 km/h. Izolat se va forma ceaţă.

  Prognoza meteo ANM – cum va fi vremea joi, 2 decembrie

  Valorile termice vor continua să crească în toată ţara, vremea devenind mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii decembrie. În regiunile din vest şi nord-vest, cerul se va înnora, iar aria ploilor -local moderate cantitativ va fi în extindere, în special din orele serii.

  În zona montană vor fi precipitaţii mixte şi izolat condiţii de polei, iar în a doua parte a nopţii, la altitudini mari în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea izolat se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte şi pe spaţii restrânse, cu viteze mai mici şi în regiunile vestice şi pe litoral.

  Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 8 grade.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA tăiate pentru fermierii sub 100 ha? Ministrul Barbu a răspuns! Amendă uriașă încasată de un fermier de la Garda de Mediu pentru că avea prea mulți porci Fermieri: Plățile de la avansul APIA au fost mai mici în acest an. Care este motivul!

  Ultimele știri

  Stelian Fuia, STINE: Există un beneficiu de 300 euro/ha pentru fermier, după ce scădem costurile cu sămânța și nutriția suplimentară Preț pe litrul de lapte la procesator. Dorin Cojocaru, APRIL: România nu mai e codașa UE Polonia, sceptică privind NGT: ”Există îndoieli dacă NGT-urile vor fi o inovație sau o cale către monopolizare”