• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Lemken joacă ”verde” și vine cu utilaje mai ușoare, mai ușor de tractat și de adaptat

    Mircea Olteanu -

    Normele ”verzi” se fac simțite și în industria construcțiilor de utilaje agricole unde producătorii încep să lanseze echipamente care au nevoie de o putere mai mică, deci care permit efectuarea lucrărilor cu un consum mai mic de motorină.

    Producătoul german de utilaje Lemken a făcut un anunț care imprimă o nouă direcție atât companiilor, cât și întregii industrii. Anul viitor, Lemken va introduce o serie de noi versiuni ale produselor sale, versiuni modificate în așa fel încât să necesite mai puțină putere și permită fermierilor o mai mare posibilitate de adaptare la condițiile de lucru din câmp.

    Lemken a prezentat recent, la centrul său din Alpi, două noi utilaje. De fapt, sunt game deja consacrate, dar care beneficiază de noi versiuni: semănătoarea Solitar și cultivatorul Karat.

    În noua versiune, semănătoarea Solitar vine cu o greutate mult redusă, așa că este mai ușor de tractat în câmp. „Față de versiunea anterioară, semănătoarea Solitair DT este cu 2.000 de kilograme mai ușoară în varianta de 6 metri. Acest lucru face mașina mai ușor de utilizat și puteți conduce cu până la 16 kilometri pe oră. Tractorul nu consumă mai mult de 5 litri de motorină la hectar”, explică managerul de produs Matthias Maasackers de la Lemken.

    Două versiuni ale semănătorii Solitair DT

    Producătorul german va lansa Solitair DT într-o versiune de cu lățime de lucru de 4, respectiv 6 metri.

    Utilajul este dotat și pentru o compactare bună a solului în timpul primei etape de prelucrare a solului.

    Al doilea pas este pregătirea patului germinativ, așa că Solitair DT este echipată cu o grapă cu discuri compacte în acest scop. Discurile crestate tubulare de 465 milimetri sunt protejate individual, împotriva suprasolicitării, de către arcuri cu lame.
    Fermierii pot opta și pentru versiunea cu discuri ondulate, astfel încât solul să fie lucrat mai puțin intens. Efectul este cel al unei pierderi mai mici de umiditate și o îmburuienare mai redusă.

    Opțional, în spatele grapei cu discuri poate fi plasată o rolă inelară trapezoidală. Această componentă asigură compactarea adecvată a rândurilor de semințe, ceea ce este deosebit de important în condiții de secetă. Semințele trebuie să aibă un contact suficient cu solul pentru o germinare optimă.

    Rezervor de semințe separat

    În plus, semănătoarea Lemken vine echipată cu un compartiment separat pentru semințe, și altul pentru îngrășăminte, la fel ca utilajul Compact-Solitair 9 HD. Utilajul poate fi folosit pentru însămânțare și aplicarea îngrășământului într-o singură trecere datorită rezervorului dublu.

    În ceea ce privește însămânțarea și aplicarea îngrășământului, Solitair HD este disponibil acum în două variante. În varianta cu o singură injectare, îngrășământul se aplică pe aceeași brazdă de semințe. În varianta cu două injectări, îngrășământul este aplicat separat cu ajutorul brăzdarelor duble cu disc. Capacitatea totală a rezervorului este de 5.100 de litri.

    Unitățile de dozare de pe Solitair DT sunt acționate electric separat (foto: Job Hiddink)

    Alimentat electric

    Unitățile de dozare sunt alimentate individual cu electricitate. Combinele Solitair DT utilizează brăzdarele duble cu disc de tip OptiDisc cu rolă de ghidare a adâncimii.

    Noul cultivator Karat 10 de la Lemken

    Cultivatorul Karat – mai ușor de tractat, la fel de eficient

    Comparativ cu versiunea anterioară, cultivatorul de miriște Karat a fost îmbunătățit. Dinții sunt așezați simetric, lucru care ușurează tractarea instrumentului, dar este menținută și eficiența.

    Pentru prelucrarea superficială a solului, Karat 10 este echipat cu discuri DeltaCut. Opțional, această piesă este disponibilă în varianta realizată din carbid, care menține discul ascuțit mai mult timp.

    Foarfecile au fost și ele lărgite. Pentru o prelucrare la o adâncime mai mare, foarfecile pot fi înlocuite cu dălți înguste. În plus, există mai multe variante de echipamente și tipuri de bare de tracțiune decât înainte. Acest lucru face posibil ca acest cultivator să se potrivească și în spatele unui tractor cu roți de dimensiuni mari.

    Cultivatorul Karat 10 semimontat poate fi pliat hidraulic, lucru ce permite transportarea utilajului pe drumurile publice.

    Compania germană Lemken prezintă cultivatorul Karat 10 într-o versiune montată și semimontată cu o lățime de lucru de 3 până la 7 metri. Un amplificator de tracțiune este disponibil pentru modelele semimontate. Acest lucru asigură o presiune crescută pe puntea din spate a tractorului, astfel încât aderența este mai bună.

    De asemenea, este posibil să construiți un sistem ContourTrack cu această versiune. Ca rezultat, utilajul agricol este mai ușor de utilizat într-o zonă deluroasă și adâncimea de procesare rămâne aceeași.


    Te-ar mai putea interesa

    Prima fermă de lalele din România și-a deschis porțile pentru vizitatori Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență