• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA: Fermierii pot afla imediat dacă au intrat pe lista de plată!

    Roxana Dobre -

    Fermierii pot afla dacă au intrat la plata APIA și pot solicita și decizia de plată pentru a vedea, defalcat, ce sume au fost achitate în conturi, pe scheme și cuantumuri aferente anului în care s-a emis documentul. Specialiștii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au adus în mediul online, pe pagina dedicată de Facebook, precizări pentru fermierii care primesc în această perioadă plățile pe hectar și cap de animal.

    Lista fermierilor autorizați pentru plată cuprinde și dosare ce au fost cuprinse la control. Pentru a afla stadiul autorizării dosarului dvs. vă puteți adresa centrului local APIA de care aparțineți sau puteți transmite un e-mail cu datele dvs. de identificare pe adresa oficială a agenției: relatii.cu.publicul@apia.org.ro”, a fost mesajul agenției pentru fermieri.

    Conform precizărilor postate pe pagina APIA, autorizările la plată se fac și pentru fermierii care au fost la control în campania 2021 pe măsură ce sunt finalizate dosarele. ”Țineți în permanență legătura cu centrul local APIA care vă gestionează cererea unică de plată”, a mai transmis APIA.

    Ce sume încasează fermierii în această perioadă din plățile directe

    În cadrul campaniei de plăți regulare, din 2 decembrie, APIA achită fermierilor diferența de 30% după autorizarea avansului, sau plata integrală la fermierii care nu au luat avans.

    Pentru cei care au primit avans 70 la sută din cuantumul pe hectar restul sumelor ce urmează plătite sunt:

    Schema de plată unică pe suprafață – SAPS: 30 la sută din 472,3630 lei/ha (suma integrală pe hectar n.r) adică 141,7089 lei/ha;
    Plata redistributivă
    – primul interval 1-5 ha, inclusiv: 30 la sută din 24,7375 lei/ha adică 7,4212 lei/ha;
    – al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv: 30 la sută din 238,2008 lei/ha adică 71,4602 lei/ha;
    Plata pentru înverzire: 30 la sută din 286,4261 lei/ha adică 85,9278 lei/ha;
    Plata pentru tinerii fermieri: 30 la sută din 200,1333 lei/ha adică 60,0399 lei/ha.

    Pentru cei care NU au primit avans sumele integrale pe hectar sunt:

    Schema de plată unică pe suprafață – SAPS: 472,3630 lei/ha;
    Plata redistributivă
    – primul interval 1-5 ha, inclusiv: 24,7375 lei/ha;
    – al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv: 238,2008 lei/ha;
    Plata pentru înverzire: 286,4261 lei/ha;
    Plata pentru tinerii fermieri: 200,1333 lei/ha.

    În plus fermierii primesc și 15 la sută, diferență pentru plățile compensatorii, dacă au intrat la avans sau 100 la sută dacă nu au primit niciun bani pentru aceste scheme.

    Sumele pentru zootehnie, pe lista plăților APIA

    Oierii se află pe lista APIA pentru plățile finale, cu schema de Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ). Ciobanii au primit plăți în avans în intervalul 18 octombrie-29 noiembrie iar începând din 2 decembrie Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început să vireze pentru schema de Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ) și subvenția finală pe cap de animal. Fermierii au primit în avans conform datelor agenției, 45,20 milioane de euro din plafonul total aprobat pentru 2021 de 71,30 milioane euro.

    Oierii primesc sumele pentru animale diferit, dacă au intrat sau nu la avans. Astfel, pentru cei care au primit avans 70 la sută din cuantumul pe cap de animal restul sumelor ce urmează plătite sunt: Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ) ovine/caprine: 30 la sută din 85,2949 lei/cap adică 25,5884 lei/ha.

    Pentru cei care nu au primit avans sumele integrale pe cap de animal sunt: Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ) ovine/caprine: 85,2949 lei/cap.

    Plata pentru crescătorii de vaci de lapte, taurine de carne și bivolițe, din Sprijinul Cuplat Zootehnic 

    Așa cum Agrointeligența-ARGROINTEL.RO a anunțat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA – a demarat începând de luni – 13 decembrie, plata pe cap de animal pentru SCZ. 

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat în premieră cuantumurile pe cap de animal stabilite de APIA pentru campania 2021. Astfel, sumele exacte rezultate după împărțirea plafoanelor aprobate la numărul de animale eligibile sunt:

    Plățile se efectuează în lei, la un curs de schimb de 4,9475 pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021. Termenul de plată pentru autorizarea la plată a subvențiilor pe 2021 este 30 iunie 2022.


    Te-ar mai putea interesa

    Untul produs din aer, fără a mai fi nevoie de lapte, este în curs de aprobare pentru a intra pe piață Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Furtuni puternice, dar și caniculă. Județele vizate de noile alerte meteo!

    Ultimele știri

    Subvenții APIA pentru apicultori. Cererile se depun până pe 31 iulie Cadastru 2024: Noi scutiri de tarife pentru proprietarii de terenuri Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe: „A bătut piatra. A dărâmat tot”