• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vremea de Crăciun 2021. Prognoza meteo de la ANM pentru zilele de Crăciun

    agrointeligenta.ro -

    Vremea de Crăciun 2021 – prognoza meteo pentru săptămâna cu Crăciunul. ANM, Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se răceşte accentuat de marţi, însă de vineri, din Ajunul Crăciunului, asistăm la o încălzire substanţială, astfel că de Crăciun am putea avea 12 grade în unele zone.

    Vremea de Crăciun 2021. Prognoza meteo – ANM: Luni, 20 decembrie

    Luni, 20 decembrie, cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării și va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. La munte va ninge pe arii extinse. În restul teritoriului local vor fi precipitații, mixte în vest, sud și sud-est și predominant sub formă de ninsoare în rest. Vor fi condiții de polei.

    Vântul va sufla moderat, cu intensificări la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși viteze de 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ, iar la viteze mai mici, local și în zonele mai joase de relief, în special în cele din sud-vest și est.

    Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 10 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade.

    Vremea de Crăciun 2021. Prognoza meteo – ANM: Marți, 21 decembrie

    Marţi, vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice vor coborî sub cele specifice datei. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, local la munte și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului.

    Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali, în special la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, iar pe parcursul zilei, pe arii mai restrânse și la viteze mai mici și în sudul, estul și centrul teritoriului.

    Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 6 grade în Lunca Dunării, iar cele minime în general între -14 și -6 grade, cu cele mai scăzute valori în nord, centru și est, unde local va fi ger.

    Vremea de Crăciun 2021. Prognoza meteo – ANM: Miercuri, 22 decembrie

    Miercuri, vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea local în centru și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

    Temperaturile maxime se vor încadra în general între -5 și 2 grade, iar cele minime între -16…-14 grade în estul Transilvaniei și -4….-3 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord-vestul țării, unde local va ninge slab.

    Vântul va sufla slab și moderat. Pe suprafețe mici, spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

    Vremea de Crăciun 2021. Prognoza meteo – ANM: Joi, 23 decembrie

    Joi, pe 23 decembrie, vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, geroasă pe alocuri dimineața.

    Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 4 grade, iar cele minime, în creștere semnificativă față de noaptea precedentă, se vor situa între -8…-7 grade în estul Transilvaniei și 3…4 grade în Banat și Crișana.

    Cerul va avea înnorări, mai persistente în vestul, centrul și nordul țării, unde începând cu orele serii, aria precipitațiilor va fi în extindere. Acestea vor fi sub formă de ninsoare, dar treptat și lapoviță ce vor favoriza, local, depunerile de polei în Maramureș, Transilvania și Moldova. La munte va ninge.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în a doua parte a intervalului în zona montană, dar la intensități mai reduse și în regiunile vestice. Pe suprafețe mici, va fi ceață.

    Vremea de Crăciun 2021. Prognoza meteo – ANM: Vineri – duminică, 24-26 decembrie

    De vineri, din Ajunul Crăciunului, până duminică, în a doua zi de Crăciun, vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice, atât cele diurne cât și cele nocturne, vor ajunge să depășească mediile climatologice ale perioadei.

    Precipitațiile vor fi mai frecvente în vestul, centrul și nordul țării, dar vor apărea cu caracter local și temporar după jumătatea intervalului și în restul teritoriului. Acestea vor fi mixte la munte și ploi în celelalte zone.


    Te-ar mai putea interesa

    Teren de aproape 4.000 de hectare, scos la licitație în Ucraina. Prețul de pornire Garda de Mediu controlează fermele agricole care au primit fonduri europene Floarea-soarelui, la mare căutare. Prețurile au explodat, fermierii nu vor să vândă

    Ultimele știri

    Asprimea iernii – raport ANM: Iarnă blândă în cea mai mare parte a țării Plăți APIA 2025. Fermierii care nu au primit niciun ban din subvenții De ce nu se pun roșiile lângă castraveți. Vecini compatibili în grădina de legume