Soia de la Donau Saat. Soiurile care oferă fermierilor producţie şi profit!
Adrian Radu -Cultura de soia este una care crește constant în România. În ultimii 10 ani, numărul hectarelor cultivate cu această plantă s-a triplat, la fel și producțiile. Soia are un loc aparte în portofoliul Donau Saat.
”Avem soiuri de soia de la grupa 0000 până la grupe de 1, 2, tardive. Soia ar trebui să facă parte din rotația fiecărei ferme, pentru aportul de azot pe care-l lasă în sol. Semințele de soia de la Donau Saat sunt tratate și inoculate cu bacterii, fermierul nu mai are de făcut decât să pună sămânța în semănătoare și să o semene. Pe lângă bacterie, în tratament mai există și micronutrienți, în special molibden, care ajută foarte mult la înrădăcinare, în special în primele faze de vegetație”, a declarat Dan Florea, reprezentant Donau Saat pe zona de centru a României.
Picor este un soi din grupa de maturitate 0, poate fi utilizat atât în industria alimentară, cât și ca furaj, este stabil și adaptabil și prezintă o toleranță bună la cădere și scuturare. În plus, le oferă fermierilor un potențial de producție foarte bun și constant. În lotul demonstrativ de la Turda, din județul Cluj, Picor a ajuns la o producție de 3.013 kg / ha în anul 2020.
Angelica face parte din grupa 00 și este un soi de soia cu o plasticitate ecologică foarte bună. Un alt avantaj este toleranța sa la cădere și scuturare. Are un potențial de producție excelent și poate fi folosit pentru obținerea de ulei. Un rezultat bun de producție a fost înregistrat anul trecut la Racovița, în Brăila, 3.880 de kg / ha, la irigat.
Livius este un soi de maturitate timpurie-semitimpurie, grupa 000, care are calități excelente pentru industria alimentară. Fermierii care-l cultivă se bucură de o stabilitate remarcabilă a producțiilor. Un vârf senzațional a fost atins tot la Racovița, în 2019: 4.300 kg / ha.
Toate detaliile despre portofoliul de soia adus în fermele din România de Donau Saat poate fi consultat pe www.binealegibineculegi.ro.