• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Secretarul de stat care se ocupă de piscicultură în Ministerul Agriculturii – la pescuit în Maldive!

  agrointeligenta.ro -

  Vacanță exotică în Maldive pentru secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Gheorghe Ștefan. Deși au mai rămas câteva zile până când România trebuie să transmită la Bruxelles Planul Național Strategic, liberalul Gheorghe Ștefan a ales relaxarea și pescuitul în Oceanul Indian în locul sarcinilor de la Ministerul Agriculturii unde domeniul pe care îl are în subordine din decembrie 2019, piscicultura, este la pământ.

  Ministrul Chesnoiu a cerut șefilor din MADR amânarea concediilor pentru finalizarea PNS

  Pe 14 decembrie, Agrointeligența – AGROINTEL.RO publica un ordin de ministru și un apel al actualului ministru al Agriculturii, Adrian Chensoiu, pentru o mobilizare generală la nivelul Ministerului Agriculturii în vederea finalizării Planului Național Strategic. ”Conducătorii instituțiilor subordonate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale precum și conducătorii structurilor din cadrul aparatului central al ministerului, vor lua măsuri de asigurare a prezenței salariaților implicați în activități de elaborare și transmitere spre dezbatere către Comisie a Panului Național Strategic, de luni până duminică inclusiv, până la ora 20.00, cu suspendarea efectuării concediilor de odihnă, până la finalizarea acestor activități”, se arată în ordinul semnat de ministrul agriculturii.

  Secretarul de stat Gheorghe Ștefan a plecat în Maldive

  Deși ar fi trebuit să fie un exemplu pentru funcționarii din cadrul MADR, secretarul de stat Gheorghe Ștefan le zâmbește acestora de la soare, din Maldive. Mai mult, sfidarea continuă și în explicația foto pentru imaginile postate de Ștefan pe Facebook: ”Fac eu ce fac și tot la peștișorii mei ajung…azi mi-am asigurat masa!”.

  Întrebat unde sunt făcute fotografiile, secretarul de stat din MADR nu se sfiește să le răsucească cuțitul în rană colegilor și colaboratorilor rămași la birou, în România. Astfel, când aceștia îl întreabă unde este, le răspunde sec: „Maldive”.

  Se ocupă cu pescuitul în Maldive, că acasă e jale în piscicultură

  Susținut în funcție de către PNL, Ștefan ”păstorește” începând cu decembrie 2018 unul dintre sectoarele la care România stă cel mai prost: piscicultura. Este sectorul unde țara noastră are cea mai slabă balanță comercială. Ca un exemplu, în 2019, cantitatea totală de peşte care s-a vândut a fost de 120.000 de tone. Din ce producem în ţară, 12.800 de tone au fost obţinute din acvacultură, 2.000 de tone din Marea Neagră şi aproximativ 4.000 de tone din apele interioare. Restul, 100.000 de tone a fost pește din import. Situația nu s-a îmbunătățit nici în mandatul lui Gheorghe Ștefan la MADR, unde a fost mereu o prezență ”discretă” cu excepția momentelor când, după demiterea Guvernului Cîțu, i-a ținut locul colegului de partid Adrian Oros la câteva întâlniri oficiale în format online și la Consiliul de miniștri.

  Conform declarației de avere depusă de Gheorghe Ștefan pe 7 iunie anul acesta, venitul declarat este salariul de la Ministerul Agriculturii în valoare de 116.880 lei, adică sub 10.000 de lei pe lună. Pe lângă acesta, anul trecut a încasat și o chirie de 5.000 de euro.


  Te-ar mai putea interesa

  Legea arendei a fost adoptată de Senat: Perioadă minimă de 7 ani pentru contractele de arendă Legea panourilor fotovoltaice pe terenuri agricole – aprobată la votul final din Camera Deputaților Ce legume se pot cultiva lângă castraveți

  Ultimele știri

  Bill Gates a cumpărat încă o mare fermă. Fermierii cer să se verifice legalitatea tranzacției Fermierii cu ajutorul de Covid în conturi! Județe unde crescătorii au primit deja banii de la APIA! Exclusiv pentru fermierii români: Programul Soufflet Agro de garanție la rapiță – Rapița de Aur