• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Romsilva concediază peste 400 de angajați

  Angelica Lefter -

  Situație dificilă pentru sute de salariați ai Romsilva care vor fi concediați! Conducerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi cea a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva nu au renunțat la planul de concediere colectivă a 415 salariați ai companiei.

  Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva consideră că aceasta este o decizie imorală, după ce Romsilva a obținut anul trecut un profit mai mare decât cel estimat, potrivit unui comunicat remis agerpres.ro, luni – 17 ianuarie.

  ”În ciuda tuturor eforturilor făcute în ultimele luni de Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva, conducerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi conducerea Regiei Naționale a Pădurilor nu renunță la concedierea colectivă a celor 415 salariați. (…) Din perspectiva sindicală, această concediere este total ilegală, imorală şi inoportună, deoarece Romsilva a obținut în anul 2021 rezultate financiare remarcabile cu actuala structură de personal, înregistrând un profit mai mare decât cel estimat, aprobat prin Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021, iar indicatorii tehnico-economici au fost realizați în totalitate”, se arată în informarea organizației sindicale.

  Totodată, Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva amintește că din cei 415 salariaţi care urmează să primească tot, luni – 17 ianuarie deciziile de concediere, 223 sunt muncitori, majoritatea direct productivi, iar 192 sunt personal TESA, din care 144 reprezintă personal silvic.

  Sindicatele au contestat în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, încă din luna noiembrie 2021, Hotărârea Consiliului de Administraţie al Romsilva prin care s-a aprobat Metodologia de gradare a unităţilor şi subunităţilor regiei. În comunicat se menționează că în acest moment sunt pe rol 2 procese.

  Sindicatele au protestat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, solicitând conducerii ministerului, în repetate rânduri, stoparea procedurii de concediere și au cerut sprijinul Ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru sistarea concedierilor.

  Prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost informat încă din luna decembrie 2021, despre situația de la Romsilva şi i-a fost solicitată intervenția pentru stoparea concedierii celor 415 colegi, cu ocazia şedinţei Consiliului Național Tripartit, organizată în data de 13 ianuarie la Palatul Victoria, Conform organizației sindicale.

  ”Cu toate acestea, se pare că nimănui nu-i pasă de soarta celor 415 salariați care vor fi concediați acum, în plină iarnă. (…) Considerăm că această concediere este o mare nedreptate la adresa angajaţilor din activitatea de administrare a pădurilor, în condițiile în care România va ‘importa’ în anul 2022, un număr de 100.000 de lucrători din Asia, iar Romsilva, regie naţională de interes strategic, concediază, în cursul acestui an, 415 salariați români, care vor fi nevoiți să ia calea pribegiei, în căutarea unui loc de muncă, cel mai probabil, în afara țării. Federaţia Sindicatelor Silva va continua demersurile în justiție, în încercarea de a stopa această concediere colectivă şi de a salva cât mai multe locuri de muncă de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva”, mai anunță Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva în comunicatul transmis.


  Te-ar mai putea interesa

  Bani pentru investiții în ferme. Termenul anunțat de MADR: 30 iulie Salariul minim din agricultură va fi majorat de la 1 ianuarie 2023 Decizie a Guvernului pentru subvențiile plătite de APIA tuturor fermierilor!

  Ultimele știri

  Șeful ANAF: Nu mai alergăm băbuțele care vând pătrunjel, nu mai tolerez abuzurile! MADR: 159 de rachete antigrindină lansate într-o singură zi din cauza fenomenelor meteo violente Fenomene extreme în această vară. Anunțul șefei ANM pentru fermieri!