• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Proiectul ”Piața volantă din curtea bisericii” se extinde! Duminică, 23 ianuarie, producătorii sibieni vă așteaptă la Biserica din Șelimbăr!

    Angelica Lefter -

    Proiectul social-caritativ de inițiere a unei piețe volante în curtea unei parohii sibiene va continua în 2022 și se va extinde și în cadrul altor biserici din județ! Pentru că atât cumpărătorii cât și producătorii autohtoni au fost încântați de idee, piața volantă în parohii se va ține la încă 4 biserici sibiene.

    Prima ediție s-a desfășurat ca un proiect pilot în decembrie 2021, în curtea Bisericii Ortodoxe Turnișor, cu hramul Sfântului Nicolae, prin Asociația Filantropia Turnișor 1 și în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga și Grupul Agrointeligența, care a reușit să implementeze acțiunea cu caracter social și de o importanță deosebită pentru comunitate.

    Producătorii sibieni vă așteaptă duminică, 23 ianuarie, la Biserica din Șelimbăr

    Noutatea este că piața volantă se va ține anul acesta în curțile mai multor biserici deoarece interesul a fost crescut atât din partea producătorilor cât și a consumatorilor. Acum, acțiunea a ajuns la cea de-a IV- a ediție care se va desfășura duminică – 23 ianuarie, de la ora 11:00, la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Șelimbăr, situată vis-a-vis de Primăria din localitatea sibiană.

    Ionuț Diaconeasa, expert în cadrul Grupului Agrointeligența

    Ionuț Diaconeasa, expert în cadrul Grupului Agrointeligența pentru certificare europeană, indicații geografice, scheme de calitate și produse tradiționale a explicat că numărul producătorilor va rămâne același, de 20, din cauza spațiului limitat, însă ei se vor rula constant, pentru a diversifica produsele și pentru a oferi oportunitatea și altor producători de a participa.

    ”Duminică avem piață în comuna Șelimbăr, care este lângă Sibiu și este interes crescut din partea producătorilor, dar și a consumatorilor. Cei care vin la biserică întreabă când se mai face piață și producătorii care merg în alte piețe sau care nu merg deloc în piețe, căci acum avem conceptul ”eat local” la Șelimbăr, adică producători care își vând marfa de acasă, vor acum să participe și ei la piața volantă”, a menționat Ionuț Diaconeasa.

    Discuțiile se poartă cu patru biserici, însă piețele volante vor fi ținute succesiv.

    ”În două este funcțional proiectul piețelor volante și mai avem discuții cu încă două parohii, că vrem să le facem succesiv, adică să nu fie într-o duminică la două biserici. În fiecare duminică la altă biserică în fiecare lună! Agrointeligența este partener principal în acest proiect. Reprezentanții Primăriei Șelimbăr sunt foarte încântați și ne dau tot suportul pentru organizare”, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Ionuț Diaconeasa.

    Potrivit expertului în cadrul Grupului Agrointeligența pentru certificare europeană, indicații geografice, scheme de calitate și produse tradiționale, la nivel național sunt peste 400 de UAT-uri în mediul urban, ceea ce ar însemna tot atâtea piețe volante în viitor, o proiecție care pare să rezolve multe dintre problemele consumatorilor și ale producătorilor autohtoni.

    Ionuț Diaconeasa a mai menționat că în proiect sunt implicați și 4 studenți de la Facultatea de Științe Agricole din Sibiu, care vor participa ca și producători.

    ”Am 4 studenți de la Universitate care sunt și fermieri și participă la toate edițiile. Ei vin la toate evenimentele, sunt în zootehnie implicați toți. Ei vin să vândă, dar să și ajute prin gestul lor”, a menționat Ionuț Diaconeasa.

    Astfel, cei interesați, sunt așteptați duminică – 23 ianuarie 2022, alături de studenți-fermieri și producători locali la Biserica Adormirea Maicii Domnului din strada Mihai Viteazu, nr. 238, în localitatea Șelimbăr, pentru a descoperi gusturile cu adevărat autentice sibiene, într-un proiect social-caritativ al cărui unic partener este Grupul Agrointeligența.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale Evaziune cu usturoi din import. Prejudiciul se ridică la 500.000 de euro