• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hrănitoare automată pentru păsări – invenția unei românce asigură hrana găinilor timp de o săptămână

    Angelica Lefter -

    O hrănitoare de păsări s-a transformat într-un business pentru Elena Olaru din județul Ilfov. Din nevoia de a asigura hrană găinilor sale și când pleacă în concediu, tânăra antreprenoare a gândit și construit de la zero un sistem de hrănitoare care acum se vinde atât în România, cât și în țări precum Germania, Austria, Marea Britanie, Franța sau Belgia.

    Elena Olaru a reușit să construiască și să pună pe piață o hrănitoare pentru păsări și pui, soluție despre care spune că este anti risipă și care asigură păsărilor autonomie de lungă durată. Mai exact, se poate asigura hrana păsărilor pentru cel puțin o săptămână, conform unei postări pe care tânăra a făcut-o pe grupul de Facebook ”Mutat la țară –  Viața fără ceas”.

    Hrănitoarea este sigură pentru păsările adulte și pui

    Începuturile nu au fost însă deloc ușoare, iar pentru a fi complet sigură pentru păsări, hrănitoarea a suferit modificări față de forma inițială gândită de Elena Olaru.

    ”Reușisem să plec într-un concediu în Deltă și să las puii singuri acasă. Am primit numeroase întrebări de la membrii grupului legate de procesul ei de manufacturare și am început un articol pe blog în care să explic în detaliu procesul și costurile implicate. M-am apucat de scris și în una din zilele următoare am găsit în minunata mea hrănitoare un pui intrat prin porturile de hrană, aproape sufocat. Hm, m-am dezumflat rapid, nu era ok. Cum aveam să dau sfaturi altora să-și omoare puii? Am scos-o din uz și am încercat să caut soluții. Ideea de a renunța la hrănitoarea care îmi dovedise “0” risipă la păsări, era de neconceput. Noi cumpărăm toate cerealele de la târg, nu avem terenuri în regim de asociație și fiecare kilogram contează. Atunci am înțeles că hrănitoarea oferă siguranță pasărilor doar dacă acele porturi de hrană nu permit intrarea puilor în hrănitoare. În fine, long short story. Am găsit producătorul să-mi facă porturile așa cum doream eu dar, doar în cantități mari. Nimeni nu-și modifica matrițele pentru 50 de porturi”, a menționat în postarea sa crescătoarea de pui, Elena Olaru.

    Soțul a preluat afacerea, inventatoarea păstrându-și job-ul în IT

    După trei ani de muncă, business-ul s-a dovedit a fi unul cu foarte mare potențial. Cererile pentru hrănitoarea automată vin mai ales din Germania și Franța, dar și din alte țări europene, pentru unde numărul fermele free-range este semnificativ.

    ”Așa a pornit business-ul UpToDate Farmer, pe care l-a preluat soțul meu, eu continuându-mi jobul în IT. Am obținut Certificatul de Proprietate Intelectuală și am dat startul. Acum, la 3 ani de când am pornit, avem prezență mare în Europa. Cel mai mare client al nostru a fost și este Germania, probabil rentabilizarea fermelor free-range sunt o prioritate pentru ei, dar și Franța, Belgia, Austria și UK. De ce spun că business-ul s-a născut aici, pe grup? Pentru că oricâte idei de business am avea, dorința și interesul atâtor persoane din grup în a avea un produs similar mi-au dat încredere că poate fi un business de succes. Și se pare că nu m-am înșelat. Cu toată munca din spate, cu toate sacrificiile a meritat să pornim la drum. Mult succes tuturor și nu uitați că orice idee cât de mică se poate transforma în ceva valoros!”, a concluzionat inventatoarea unei hrănitoare pentru păsări cu autonomie de lungă durată, Elena Olaru.

    Prețul unei hrănitoare automate pornește de la 87 de lei

    Hrănitoarea automată brevetată de Elena Olaru și soțul ei se vinde online pe site-ul www.uptodatefarmer.ro. Prețurile pornesc de la 87 de lei pentru o hrănitoare automată gravitațională rațe/gâste cu capacitate de 7 kg și 1 spațiu de hrană. Același preț îl are și o hrănitoare cu capacitatea de 10 l/7 kg și două spații de hrănire pentru găini și pui începând cu 2-3 săptămâni. Un port de hrană este suficient pentru a asigura necesarul de furaj pentru 5 păsări adulte timp de o săptămână.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Când se seamănă semințele de roșii Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun”