• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Motreanu, eurodeputat: Președinția franceză a Consiliului UE pune importanță pe finalizarea Planurilor Strategice PAC

    Angelica Lefter -

    Agricultura, una dintre principalele priorități ale președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene. Potrivit vicepreședintelui Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European, eurodeputatul Dan Motreanu, care a participat în Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a PE (AGRI), la schimbul de opinii cu ministrul agriculturii și alimentației din Franța, Julian Denormandie, președinția franceză a Consiliului UE și-a propus consolidarea durabilității și a suveranității europene, ca priorități pentru agricultura europeană.

    Într-un mesaj transmis de oficialul român pe contul său de Facebook a explicat care sunt obiectivele și prioritățile pe termen lung.

    ”Președinția franceză a Consiliului UE vizează amprenta durabilității și suveranității europene în agricultură. Am participat săptămâna aceasta, în Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a PE (AGRI), la schimbul de opinii cu ministrul agriculturii și alimentației din Franța, Julian Denormandie, privind prioritățile Președinției franceze a Consiliului UE în domeniul agriculturii. Președinția franceză și-a propus consolidarea suveranității și securității europene, un nou model de creștere și construirea sentimentului de apartenență la proiectul european. Aceste obiecte se reflectă și în prioritățile pentru agricultură:

    De asemenea, Dan Motreanu a menționat că a fost abordată și latura care ține de contribuția agriculturii la îndeplinirea obiectivelor Pactului Verde.

    ”În discuția cu ministrul francez, noi, eurodeputații, am ținut să abordăm contribuția agriculturii la îndeplinirea obiectivelor Pactului Verde, iar printre elemente importante punctate au fost:

    În acest sens, președinția franceză pune importanță pe finalizarea Planurilor Strategice PAC, cu respectarea dimensiunilor sociale și de mediu, și pe susținerea punerii în aplicare a clauzelor în oglindă în relațiile comerciale în vederea protejării mediului și a climei”, a opinat oficialul.

    Eurodeputatul Dan Motreanu a mai arătat că președinția franceză pune accent pe partea de nutriție, investițiile în protejarea solului și adaptarea la noile schimbări climatice.

    ”În plus, presedinția franceză a creat un grup de lucru din 7 state membre pentru dezvoltarea unei etichete nutriționale transparente. Franța a dezvoltat primele metodologii pentru captarea carbonului în solurile agricole și captarea carbonului de la fermele zootehnice, proiecte care au contribuit la crearea etichetei de carbon pentru produsele alimentare. Acest sistem va fi prezentat Comisiei Europene în cel mai scurt timp. În Franța se va investi mult în îngrășăminte, în special acelea care nu generează protoxid de azot sau alte gaze cu efect de seră, model care ar trebui urmat de către UE, susține președinția franceză. În ceea ce privește adaptarea la schimbările climatice, ministrul francez a menționat că noile tehnologii genetice sunt foarte importante pentru a obține culturi rezistente la boli, dăunători și condiții climatice pledând, totodată pentru continuarea luptei împotriva despăduririi”, a notat eurodeputatul Dan Motreanu.


    Te-ar mai putea interesa

    Ploi torențiale, vijelii și grindină – alertă meteo emisă de ANM pentru 25 de județe Bursa cerealelor: Salt pentru grâu, porumb și rapiță. Prețuri astăzi în portul Constanța Urări de Paşte 2024. Felicitări şi mesaje frumoase de Învierea Domnului

    Ultimele știri

    Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd Calendar îngrijire pășuni. Fertilizarea și cosirea pășunilor în luna mai Lista de plată de la APIA avansează. Până la ce dată s-a ajuns cu sumele virate fermierilor