• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ZF: Top 20 cei mai mari crescători de bovine din România. Familia Şoneriu, pe primul loc cu un efectiv de 1.755 de capete

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Nu puțini sunt fermierii români sunt cei care mizează pe o afacere agricolă cu vaci de lapte și de carne, agribusiness care devine cu atât mai profitabil cu cât efectivul de animale este mai mare și creșterea animalelor este completată de producerea propriilor furaje și procesarea proprie a laptelui și a cărnii. Iar dacă investitorul mai deține și propriile lanțuri în care să comercializeze mai ales produsele alimementare din ferma sa, atunci el își merită locul în topul celor mai mari crescători de bovine din România și deține într-adevăr o afacere profitabilă în agricultură!

  Locul 1.Familia Șoneriu – 1.755 de capete

  Familia Șoneriua înțeles de acum câțiva ani care este secretul profitului din creșterea animalelor. Potrivit datelor APIA citate de Ziarul Financiar, fostul secretar de stat Valentin Șoneriu și familia sa dețin 1.755 de capete de bovine în județul Brașov, afacerile CarmOlimp fiind localizate, mai exact în comuna Ucea de Jos.

  CarmOlimp este un business de familie pornit de Olimpiu și Carmen Șoneriu, ajutați astăyi de cei doi fii  – Paul și Valentin. Cu activitate în sistem integrat, mergând de la agricultură, ferme, fabrici de procesare, până la lanţ de distribuţie propriu al produselor, afacerea brașoveană s-a extins pe verticală, de la un abator şi o fabrică de mezeluri cu o capacitate de 15 tone, la unul dintre cei mai importanţi furnizori de carne proaspată şi produse de carne din România. În 2013, când familia Șoneriu figura în Agrointel Top 100 cei mai bogați fermieri din România pe locul 34, business-ul includea cel puțin 50 de magazine proprii și 2.500 de capete de bovine din fermă, 1.000 de vaci de lapte, iar restul de 1.500 erau crescute pentru carne (rasa Limousine). Conform datelor APIA, în ultimul an, efectivul de bovine s-ar fi redus, însă în piață nu sunt zvonuri despre CarmOlimp că și-ar fi restrâns activitatea sau că ar fi avut un an mai slab.

  Afacerea familiei Șoneriu funcționează cu 334 de angajați.

  Locul 2. Familia Paraschiv – 1.275 de capete

  Pajo Holding din Prahova este cel de-al doilea mare proprietar de bovine din România, afacerea aparținând lui Iustin Paraschiv și familiei sale. Business-ul figurează astăzi ca fiind trecut sub numele Andrei Paraschiv, soția afaceristului cunoscut ca fiind unul dintre cei mai tineri miliardari ai țării și care, anul trecut, a petrecut ceva timp în arest, fiind eliberat sub control judiciar în februarie 2014, în timp ce dosarul în care este acuzat de evaziune este încă pe rol.

  RTEmagicC_milionar2Pajo Holding, înființat în 2006, are ca obiect de activitate fabricarea furajelor, comerțul cu animale vii, agricultură și creșterea animalelor. În 2012, holdingul a avut o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de euro și 126 de angajați. Una dintre principalele surse de venit pe care mizează familia Paraschiv sunt exporturile, dar comercializarea produselor se face și în rețeaua proprie de magazine.

  Locul 3. Dimitrie Muscă (IAC Curtici)  – 858 de capete

  Recunoscut drept cel mai performant fermier din România care an de an obține producții record la ferma sa din Curtici, Dimitrie Muscă primește subvenții pentru 858 de capete deținute în 2013 prin IAC din Arad. Totuși, din declarațiile sale pentru Ziarul Financiar, efectivul de bovine de la Curtici s-a mărit anul trecut ajungând la circa 1.200 de capete ce îi aduc fermierului un profit anual de 500.000 de euro. ”Am vaci de carne, și vaci de lapte. Tot ce produc, carne și lapte, este vândut în magazinele grupului”, a declarat Muscă cotidianului economic.

  Compania Județul Acționar majoritar Număr de capete
  1.CarmOlimp Brașov Familia Șoneriu 1.755
  2.Pajo Holding Prahova Andra Paraschiv 1.275
  3.IAC Arad Dimitrie Muscă 858
  4.Agroindaf Afumați Ilfov Claudiu Davițoiu 854
  5.Agroserv Măriuța Ialomița Nicușor Șerban 802
  6.N/A Mureș Gheorghe Damian 798
  7.Romespa Bihor Sandor Darabont 795
  8.Asociația Crescătorilor de Bovine Ovine Caprine Porcine Cabaline Pcs Vrancea N/A 787
  9.Teletex Ialomița Diana Chiș 785
  10.Suinprod Pig Maramureș Irina-Floare Cozma 757
  11.Societatea Agricolă Petrești Satu Mare N/A 710
  12.Lactate CH Alba Horia Ciufudean 697
  13.Agrointer Teleorman Răzvan Adrian Balauru 678
  14.Agroind Focșani Vrancea N/A 662
  15.Agro-Carmolact Bictrița-Năsăud Alin Simion Neagoș 661
  16.Agrimat Matca Galați Gavrilă Tuchiluș 654
  17.Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Animalelor Iași N/A 648
  18.Agro-Ardeal Bistrița-Năsăud Ioan Viorel Peica 642
  19.Panifcom Iași Liviu Bălănici 640
  20.Saris Com 96 Argeș Șerban Roibu 621

   *Rezultatele financiare ale Agroind Focșani și Agro-Ardeal sunt pe 2013.

  Topul a fost realizat de Ziarul Financiar luând în considerare efectivul de animale dețiunut pe o singură firmă. Astfel, spre exemplu, Adrian Porumboiu deține un efectiv total de 1.57 de bovine, dar acestea sunt în proprietatea a două firme separate (Agrocomplex Bărlad și Comcereal Vaslui), astfel că latifundiarul nu a intrat în topul de mai sus.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante! Aminosol® – Stimulează creșterea sănătoasă a plantelor! O soluție tehnologică la modă pentru cereale

  Ultimele știri

  APPR vine în sprijinul fermierilor din Țăndărei: Modificați Ordonanța Militară ca agricultorii să poată ieși la câmp! Emil Dumitru, replică pentru Agrointeligența: Blat închipuit la Casa de Comerț Unirea. Voi reveni cu detalii despre jaful de acolo! Fermier de 43 de ani, în stare gravă! A fost strivit în timp ce încerca să mute un utilaj agricol!

  Căutare în articole