• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • George Sava este noul director al ADS! Primele declarații despre prioritățile din noul său mandat!

    Roxana Dobre -

    George Sava este noul director general al Agenției Domeniilor Statului – ADS. Fost secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii timp de mai mulți ani, George Sava este un specialist care cunoaște în detaliu procedurile legislative și administrative, și care s-a implicat mereu pentru ca legislația și programele MADR să vină în sprijinul fermierilor.

    Informația că directorul ADS va fi schimbat a fost anunțată în premieră de ministrul agriculturii în cadrul unui interviu acordat pentru emisiunea ”FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei”, de miercuri – 26 ianuarie. Astăzi, 8 februarie, pe site-ul instituției a apărut numele lui George Sava, la secțiunea director general, funcția fiind ocupată anterior de Andreea Ciobanu, fostă șefă serviciu la Serviciul Legislație și Avize.

    George Sava are o experiență vastă în zona agricolă

    George Sava, noul șef al ADS, a acordat o declarație-fulger pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, privind primele măsuri pe care vrea să le ia dar și care sunt aptitudinile care îl recomandă să gestioneze terenurile statului.

    ”Oricine parcurge CV-ul meu, care este public, se poate convinge ce mă recomandă. Aș aminti că pe lângă experiența în administrația publică, plecând de la nivel local până la nivel național, se adaugă și faptul că trei ani de zile ADS, într-un fel sau altul, a fost sub supravegherea, din punct de vedere juridic, a Ministerului Agriculturii, unde eu am făcut parte din echipa ministrului Petre Daea. Cunosc foarte bine domeniul deoarece vin dintr-o familie în care s-a făcut agricultură. Cunosc în primul rând ce înseamnă agricultura românească, problemele fermierilor dar mai ales legile care guvernează sectorul agricol”, a punctat George Sava în premieră pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    Noul șef al ADS vrea să sprijine tinerii care vor să facă agricultură

    Acesta a mărturisit că primele măsuri pe care le-a luat au fost legate de o analiză a situației actuale a Agenției dar una dintre prioritățile majore ale sale este legată de acordarea terenurilor în arendă, cu prioritate pentru tinerii care vor să facă agricultură.

    ”Ca un punct de vedere firesc și normal pentru agricultura românească, și pentru viitorul acestui sector, trebuie să încurajăm tinerii, pentru că știm cu toții că statisticile europene arată că doar 17 la sută dintre fermierii europeni, aici fiind inclusă și România desigur, sunt tineri, până în 40 de ani. Este un lucru care mă face, așa și cum domnul ministru Chesnoiu a spus-o, să mă gândesc foarte mult la tinerii fermieri în continuare. Și într-adevăr ADS, prin pârghiile legale pe care le are la acest moment, poate să acorde sprijin total tinerilor fermieri. Am nevoie de puțin timp ca să mă lămuresc cu privire la situația actuală din țară, dar vă spun sigur că programul Tânărul Fermier va fi unul care va continua și cu siguranță va continua cu altă viteză. Exact cum am spus, nu îmi este necunoscut domeniul ADS, am un tablou grosso modo dar trebuie să luăm pe rând fiecare problemă și situație ca să știm de unde pornim. Dar cu siguranță în cel mai scurt timp vom putea discuta punctual care sunt direcțiile clare pe care vrem să pornim”, a mai explicat noul director al ADS.

    George Sava, în Parlament alături de ministrul Adrian Chesnoiu și de Florin Barbu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților

    Cine este George Sava

    George Sava are o mare experiență în zona administrativă și privată de peste 20 de ani, ocupând mai multe funcții importante în Administrația județeană și națională, de la subprefect – prefect al județului Buzău 2013-2016, Secretar al Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Buzău 2016, secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii în perioada ministrului Petre Daea 2017-2019.

    În perioada 2019-2022 a activat în zona privata de consultanță și în zona administrativă promovând intens mai multe programe și proiecte necesare Agriculturii și Satului Românesc printre care amintim:

    – Programele pentru tinerii fermieri;
    – Programele pentru Zona Montană;
    – Reluarea lucrărilor la Canalul Siret Bărăgan;
    – Proiectul Băncii de Gene de la Buzău;
    – Programele pentru Satul Românesc.

    Acesta a avut numeroase intervenții și luări de poziție în cadrul entităților publice și private în sensul abordării, acceptării si implementării în strategiile naționale a proiectelor de mai sus, respectiv Programul National Strategic pe agricultură aferent perioadei 2022-2027.

    George Sava este născut în județul Buzău, de profesie jurist, căsătorit, tatăl a doi copii, soția sa fiind de profesie inginer-diplomat.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului