• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA ovine și caprine. Cuantumul estimat la plata ANT: 4,52 euro pe cap de animal!

    Roxana Dobre -

    Cuantum estimat pentru plata ANT la ovine și caprine. Mnisterul Agriculturii a publicat vineri un proiect de hotărâre de guvern care conține cuantumurile totale pentru plata Ajutoarelor Național Tranzitorii pentru vegetal și zootehnie. Sumele finale ce vor fi achitate per cap de animal vor fi calculate la ovine și caprine în funcție de numărul de animale eligibile pentru care s-au depus acte în cadrul cererii unice de plată din 2021.

    Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat vineri – 11 februarie în dezbatere publică plafoanele aferente anului de plată 2021, care se achită de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în 2022. Conform unui proiect de hotărâre de Guvern pentru plățile acordate crescătorilor de ovine/caprine, din bugetul de stat, s-a alocat o sumă totală de 39.057.417 euro, echivalentul sumei de 193.236,568 lei, pentru schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine.

    Plafonul alocat pentru subvențiile din campania 2021 este aproape dublu în acest an, după ce anul trecut MADR a alocat doar 19.475.763 euro pentru sectorul ovine/caprine.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a făcut un calcul minim pentru subvenția pe cap de animal, prin raportarea plafonului alocat pentru 2021, adică 39.057.417 euro și numărul de capete eligibile din 2020, conform datelor raportate de APIA, adică 8.635.471 de capete. Rezultă un cuantum estimat la ANTZ 9 ovine și caprine de 4,52 euro/cap de animal. Suma este aproape dublă față de cea încasată de crescători anul trecut, când li s-a acjitat 2,2553 euro/cap de animal.

    Plățile ANT pentru anul de cerere 2021 se vor face la cursul de schimb de 4,9475 lei pentru un euro, valoare stabilită de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 323 din 01 octombrie 2021.

    De precizat că acestea sunt doar calcule simulate,  făcute pe baza informațiilor care sunt publice în acest moment, nu reprezintă sume oficiale.

    La această plată fermierii mai primesc și Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ), al cărui cuantum a fost stabilit în 2021 la 16,55 euro pe cap de animal.

    Reamintim că ANTZ ovine/caprine se acordă fermierilor, crescători de ovine/caprine, pentru ovinele femele şi/sau caprinele femele, identificate conform legislaţiei în domeniu, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

    – efectivul din exploataţia cu cod ANSVSA înregistrat în RNE, pentru care se solicită sprijin, să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului în care se depune cererea unică de plată – declarația privind sectorul zootehnic;
    – efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită ANTZ 9 să fie înscris în RNE la data solicitării ANTZ 9;
    -solicitantul să deţină registrul individual al exploataţiei, completat şi actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 21/2004 al Consiliului din 17 decembrie 2003 de stabilire a unui sistem de identificare şi de înregistrare a animalelor din speciile ovină şi caprină şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1782/2003 şi a Directivelor 92/102/CEE şi 64/432/CEE, cu modificările și completările ulterioare.


    Te-ar mai putea interesa

    O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”