• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermă în Dolj: cum s-a îmbunătățit fertilizarea de bază la o cultură de porumb amenințată de secetă

    Adrian Radu -

    Claudiu Marcu este un fermier care lucrează aproximativ 300 de hectare în comuna Giurgița, județul Dolj. Jumătate din suprafață este destinată culturilor de primăvară, porumbul având un loc bine stabilit în structura fermei. Fermierul caută soluții pentru a crește producția, dar principalul inamic cu care se confruntă an de an este seceta din timpul verii, care diminuează recolta cu peste 35% din potențial.

    Anul 2021 a fost un sezon în care Claudiu Marcu a testat o fertilizare localizată cu fosfor și acizi humici la semănat, punând accent pe aprovizionarea cu elemente nutritive la start și pe vigurozitatea plantelor în primele etape de dezvoltare, urmărind să obțină o cultură robustă înainte de următoarele etape critice, înflorirea sau fructificarea.

    Urmăriți în videoclipul de mai jos rezultatele constatate de fermierul doljean in luna iulie, anul trecut.

    Claudiu Marcu a observat repede efectele aplicării unei scheme de fertilizare cu starter pe bază de acizi humici.

    ”Ca îngrășământ, am folosit 200 kg de triplu 15 și am ales varianta Seed Sprint, în urma unei încercări reușite de la grâu, unde am fost foarte mulțumit de evoluția plantelor în prima fază de vegetație.  Au avut un start foarte bun.

    Primele efecte (n.r. la porumb) au fost vizibile cam la 2 săptămâni de la răsărirea plantelor. Sistemul radicular era mult mai bine dezvoltat față de proba-martor lăsată. Este foarte important acest lucru, deoarece la noi în zonă, în jurul lunii iulie, se instalează o secetă destul de mare” a declarat Claudiu Marcu.

    La vizita echipei Agrointeligența din iulie anul trecut, Claudiu a vrut să compare 2 plante din două sole semănate cu același hibrid, prilej cu care a observat diferențe importante la dezvoltarea plantelor pe sola unde a aplicat formula de îngrășământ starter cu fosfor solubil și acizi humici.

    “E destul de vizibil, sistemul radicular este mult mai bine dezvoltat, mai sănătos, adică o să meargă mult mai în profunzime decât celălalt, pentru valorificarea elementelor nutritive și a apei. Tulpina e mai groasă, mai sănătoasă, aparatul foliar mult mai dezvoltat, mai sănătos, practic și culoarea este verde mai închis.”

    Despre formula unică Seed Sprint H5 cu acizi humici

    Seed Sprint H5 este un îngrășamânt starter microgranulat adus în România acum 10 ani de Chemark Rom pentru a-i ajuta pe fermieri să-și optimizeze costurile de fertilizare și să-și mărească randamentul producției printr-o tehnologie precisă de aplicare a îngrășămintelor pe bază de fosfor la semănat.

    De ce este această tehnologie o soluție excelentă pentru fermierii din țara noastră? Să vedem câteva motive:
    – Toți fermierii care au aplicat Seed Sprint au avut o răsărire cu 3-5 zile mai rapidă şi uniformă, fără goluri în cultură;
    – Beneficiezi de 43% fosfor solubil aplicat cu precizie direct la rădăcina plantei. Plantele utilizează, în medie, doar 25% din totalul fosforului introdus în sol ca îngrăşământ de bază, restul fiind inaccesibil din cauza distanței mari față de rădăcină sau a blocajelor cauzate de pH-ul necorespunzător al solului și de temperaturile scăzute.
    – Formula Seed Sprint conține acizi humici din leonardite. Aceștia mențin un pH optim în jurul semințelor, favorizând absorbția fosforului şi a elementelor nutritive din sol.

    Seed Sprint H5 este un produs marca Tradecorp International, lider specializat în producerea fertilizanților și a biostimulatorilor. Facilitățile de producție sunt localizate în Spania. La Avila se formulează agenți de chelatare (este singura fabrică din lume ce sintetizează EDDHA), iar la Albacete se formulează fertilizanți lichizi și solizi. Tradecorp distribuie produsele în peste 80 de țări din Europa, America de Nord și de Sud, Orientul Mijlociu, Asia, Australia.

    Obțineți o tehnologie de nutriție și protecție integrată prin Chemark Rom cu rezultate garantate! Pentru Consultanță, apelați la Marius Miron 0734 551 551 (telefon / Whatsapp).


    Te-ar mai putea interesa

    Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd

    Ultimele știri

    Romeo Șoldea este noul director al Autorității Naționale Fitosanitară Subvenție nouă pentru fermierii din vegetal care cresc și animale. Ce a dezvăluit comisarul Wojciechowski Ordinul subvențiilor, modificat. Schimbări la plata APIA pentru tinerii fermieri