Comerţ alimentar

Prima piață țărănească din Timișoara: Producătorii vin cu tarabele de acasă, dar au locuri de parcare și nu plătesc nici o taxă

Exclusiv produse locale! Aceasta este regula de aur a primei piețe țărănești din Timișoara inaugurată sâmbăta trecută în parcarea stadionului „Dan Păltinişanu”. Producătorii agricoli nu plătesc nici o taxă pentru a-și vinde marfa, dar deocamdată sunt nevoiți să își amenajeze singuri standurile.

Piața volantă este o inițiativă a Primăriei Timişoara pentru producători și va funcţiona în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 6.00 – 14.00. Accesul în piaţă este gratuit pentru toţi producătorii de legume, fructe şi produse apicole, în baza Certificatului de producător. De organizarea şi funcţionarea pieţei volante este resposabilă S.C. „Pieţe” S.A. Timişoara.

120 de locuri de parcare pentru cumpărători și producători

Pentru a facilita activitatea comercială, autoritățile asigură un număr de aproximativ 60 de locuri de parcare pentru cumpărători, acelaşi număr de locuri de parcare fiind asigurat şi pentru comercianţi.

În prima perioadă de funcţionare, comercianţii sunt obligați să vină cu tarabele de acasă. Ulterior, societatea pieţelor va achiziţiona mobilier unitar, rabatabil, precum şi elemente de protecţie împotriva condiţiilor meteorologice nefavorabile. Piaţa este dotată cu facilităţi pentru managementul deşeurilor şi dotări sanitare (un container pentru deşeuri de 1,1 mc şi 4 cabine ecologice tip Euro WC).

Interzis la comercializarea produselor de import

În cadrul pieţei tărăneşti de tip piaţă volantă este interzisă comercializarea produselor din import sau a produselor care nu sunt cuprinse în obiectul de activitate al pieţei.

„Atenţionăm comercianţii că, pentru nerespectarea prevederilor privind comercializarea produselor în această piaţa volantă, se pot aplica sancţiuni contravenţionale, cu amendă în sumă de 1.000 lei şi cu interzicerea dreptului de a comercializa produse în oricare din pieţele administrate de S.C. Pieţe S.A. Timişoara pe termen de un an. Primăria Municipiului Timişoara invită pe această cale toţi producătorii locali şi zonali să îşi expună spre comercializare produsele, pentru ca timişorenii să poată beneficia de legume, fructe și produse apicole proaspete, produse local”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu, citat de Ziua de Vest.

Foto: tinyfarmblog.com

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!