• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Performanță ADN. Noua generație de biostimulatori Timac Agro România: ASTELIS, IRYS, GENAKTIS și KAORIS

    agrointeligenta.ro -

    Grupul Roullier și-a început călătoria acum mai bine de 60 de ani pe partea de nutritie vegetală fiind astăzi un exponent de seamă la nivel internațional în ceea ce înseamnă soluții de nutriție avansate din punct de vedere tehnologic.

    Timac Agro, parte a Grupului Roullier este probabil prima companie care a vorbit despre avantajele folosirii biostimulatorilor pentru cultura mare încă din anul 2006 când a ajuns în România, având o gama completă de biostimulatori, atât radiculari cât și vegetativi. Astăzi, după 16 ani, obiceiurile de fertilizare s-au schimbat, fermierii folosind mai eficient fertilizanții și în doze mai mari, uneori chiar prea mari raportat la consumul specific al plantelor. Ținând cont de aceste aspecte, Centrul Mondial de Inovație Roullier a dezvoltat o gamă nouă de biostimulatori, o gamă la care departamentul de cercetare al Grupului a lucrat timp de aproximativ 10 ani, împreună cu cele mai importante centre de cercetare și universități de prestigiu la nivel mondial, de exemplu Universitatea din CAEN și Institutul Național pentru Cercetări Agricole – INRAe din Franța, Centrul de cercetare Rothamsted din UK sau Universitarea din Navara din Spania.

    Rezultatul acestei munci titanice este azi confirmat și în România prin trecerea de la faza de omologare și prin alte multe testări în ultimii 2 ani – la Stațiuni de Cercetare precum SCDA Lovrin, Universități de Agronomie sau la Eurofins – care demonstrează eficiența produselor inclusiv în condițiile pedoclimatice din România. Astfel, Timac Agro România vine pe piață cu trei noi biostimulatori pentru cultura mare și o gamă pentru culturi speciale.

    Aceste game au fost dezvoltate cu scopul de a influența în mod semnificativ metabolismul plantelor în anumite faze vegetative acționând după trei principii: Ameliorare – De-stres – Nutriție, prescurtat ADN, fiecare gamă având acțiune asupra celor trei direcții cu accent mai mare pe una dintre ele.

    ASTELIS a fost dezvoltat de Grupul Roullier în colaborare cu cel mai vechi institut de cercetare privat din lume, Rothamsted, cu o experiență de mai mult de 150 ani în studiul tuturor parametrilor din culturile de păioase, această gamă fiind special concepută și dezvoltată doar pentru plantele monocotile, ingredintele active acționând specific pentru aceste plante.

    IRYS este o gamă total diferită față de biostimulatorii de pe piață. De obicei, un produs biostimulator conține mai multe ingrediente active ca molecule independente dar care au posibilitatea să reacționeze diferit în funcție mediu, de soluția în care sunt introduse sau în funcție de mixurile pe care le fac fermierii cu diferite pesticide care conțin amestecuri cu mai multe substanțe active.

    Unicitatea acestei game este dată de faptul că, toate ingedientele active conținute de biostimulator sunt înglobate într-o supermoleculă unică, independentă, care nu mai lasă ingredientele active să reacționeze cu alte componente sau să se dezintegreze înainte de a ajunge în plantă. Aceasta supermoleculă are capacitatea de a proteja ingredientele active până când planta le poate asimila.

    GENAKTIS este rezultatul multor ani de cercetare, și mai precis de descifrare a mecanismului genetic de asimilare al nutrienților.

    Plantele de cultură au cca 45.000 de gene, cu mult mai multe decât animalele. Această zestre genetică le permite să se adapteze mediului în care trăiesc.

    În cercetare s-a identificat și apoi urmărit, activitatea a cca 32.000 de gene din care s-au izolat și continuat cu cca 1000. Astfel, am reușit să descifrăm mecanismul de acțiune a genelor implicate în asimilarea și transportul elementelor minerale. GENAKTIS, prin ingredientele sale active, este capabil să potențeze manifestarea acestor gene ducând la o intensificare a proceselor de asimilare și valorizare a nutrienților, a procesului de fotosinteză și a celor de reacție la stres, asigurând o creștere susținută a plantelor.
    GENAKTIS are ca efect o fortificare generală a culturilor care în final va duce la creșteri importante de producție.

    Îmbunătățirea conservării post-recoltare, controlul calității organoleptice și fizice și rezistența la solicitările abiotice, reprezintă provocări semnificative pentru producători. Pentru a răspunde acestor nevoi, cercetătorii Centrului Mondial de Inovatie Roullier au dezvoltat noile ingrediente active cu rol bistimulator: KAORIS.

    KAORIS reglează exprimarea genelor implicate în remodelarea peretelui celular dar și în remobilizarea nutrienților.

    Cu acest biostimulator, dezvoltarea plantei este optimizată chiar și în condiții de stres deoarece KAORIS stimulează, genele responsabile de producerea de citokinine, fitohormoni implicați în reglarea fotosintezei și a producției de clorofilă.

    De asemenea, KAORIS stimulează producția de xiloglucani și pectine pentru a spori extensibilitatea peretelui celular și pentru a crește rezistența acestuia în timpul diviziunii celulare. Acționând asupra activării genelor legate de transportul nutrienților, KAORIS face astfel posibilă remobilizarea nutrienților din plantă și optimizarea migrării lor în fructe, pentru a optimiza calitatea și a le extinde prospețimea.

    Contactați cu încredere specialiștii Timac Agro România. Dispunem de toate instrumentele necesare pentru a vă sprijini în teren și a vă oferi soluțiile cele mai potrivite în vederea creșterii profitabilității fermei dumneavoastră!

    ro.timacagro.com


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”