• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Plata APIA pentru ANT, achitată în conturile fermierilor în aceste zile!

    Roxana Dobre -

    Subvențiile așteptate de toții fermierii – în conturi din această săptămână. Plățile pentru Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT), atât pentru sectorul vegetal cât și zootehnic, au început să fie autorizate pentru la plată pentru fermieri astfel că din această săptămână banii vor ajunge la aceștia.

    Banii plătiți din Bugetul Național pentru subvențiile fermierilor vor ajunge în această săptămână în conturi, după ce vineri, 4 martie, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat oficial că a stabilit cuantumurile ANT-urilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere 2021. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9475 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 398 din 1 octombrie 2021.

    Ulterior, ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că plățile vor începe din această săptămână iar banii vor ajunge la fermieri. ”A fost o hotărâre de guvern și sunt mai multe acte normative pe care le-am adoptat extrem de importante pentru agricultură, iar ANT în sectorul vegetal și zootehnic reprezintă un sprijin important pentru fermierii români. Săptămâna viitoare (din 1 martie n.r) începe plățile, sunt autorizate la APIA. Cred că ați văzut public, în sectorul vegetal am dublat sumele alocate de la 44 de milioane de euro la 88 de milioane de euro, iar pentru sectorul zootehnic, de la 20 de milioane, la 135 de milioane de euro, aproape de 6 ori buget majorat pentru zootehnie”, a anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, în cadrul unei întâlniri avute astăzi la Deva cu fermieri și autorități locale din județul Hunedoara.

    Și fermierii au fost anunțați că banii intră în conturi de săptămâna aceasta 

    Pe grupul dedicat pentru plățile APIA ”SUBVENȚII APIA” fermierii discută deja despre plățile care urmează să intre în conturi și fac o ”bursă” a județele unde de regulă banii au ajuns deja la ei. Și pentru ANT-uri o parte dintre fermieri au întrebat deja la funcționarii APIA de care aparțin și au primit confirmarea că banii vor fi plătiți în această săptămână.

    ”Am vorbit vineri cu cineva de la APIAși mi-a spus că sau autorizat plățile și în trei zile lucrătoare ar trebui să avem banii în conturi”, le-a transmis fermierilor de de grup producătorul agricol, Simona Vasile Ciornei, din Roman, județul Neamț.

    Ce sume va autorizat APIA 

    Iată care sunt sumele care vor ajunge la fermieri pentru plata ANT aferente campaniei de cereri APIA 2021:

    VEGETAL – subvenție plătită din bugetul de stat

    ANT 1 pentru teren arabil: 11,94 euro/ha adică 59,07 lei/ha;
    ANT 2 pentru in/cânepă și fibră: 8,60 euro/ha adică 42,54 lei/ha;
    ANT 4 pentru tutun: 2.584,54 euro/ha adică 12.787,01 lei/ha;
    ANT 5 pentru hamei: 355,82 euro/ha adică 1.760,41 lei/ha;
    ANT 6 pentru sfeclă de zahăr: 78,13/ha adică 386,54 lei/ha.

    ZOOTEHNIE – subvenție plătită din bugetul de stat

    ANTZ 7 pentru tona de lapte: 19,04 euro/tona adică 94,20 lei/ha;
    ANTZ 8 bovine carne: 66,28 euro/cap de animal adică 327,92 lei/ha;
    ANTZ 9 ovine/caprine: 4,73 euro/cap de animal adică 23,40 lei/ha.

    De precizat că fermierii primesc în paralel în această perioadă și restul subvențiilor pentru campania finală din 2021. Termenul limită pentru finalizarea tuturor plăților este 30 iunie 2022.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina – suspect într-un caz de corupție cu terenuri agricole Ce așteptări au fermierii de la viitorii europarlamentari. Manifestul în 7 puncte al Copa-Cogeca O mare fabrică românească de pâine a fost cumpărată de străini