• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Asociația Forța Fermierilor solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT!

    agrointeligenta.ro -

    Asociația Forța Fermierilor solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT. Securitatea alimentară a României este și va rămâne esențială în actualul context internațional, se arată într-un comunicat al organizației.

    Asociația Forța Fermierilor (AFF) solicită public conducerilor tuturor partidelor parlamentare un acord politic pentru modificarea de urgență a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002, privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. ”Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internațional care va rămâne complicat mulți ani de acum înainte, și din perspectiva funcționării piețelor regionale și globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o inițiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menționată, mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componența CSAT. Asociația Forța Fermierilor adresează rugămintea publică Președintelui României, Klaus Iohannis, de a sprijini acest demers”, se arată în comunicatul AFF.

    În acest moment, conform legii, din CSAT fac parte: Președintele României, Prim-ministrul Guvernului României, precum și ministrul apărării naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

    „Asigurarea securității alimentare a României sunt convins că este un obiectiv prioritar al întregii clasei politice. Țara noastră poate juca un rol extrem de important în construcția europeană privind asigurarea unei producții agroalimentare care să atenueze efectele crizei de creșteri de costuri și de prețuri pentru mâncare, fenomen cu care Uniunea Europeană se va confrunta pe termen nelimitat de acum înainte. Nu putem discuta de o securitate alimentară eficientă pentru fiecare cetățean român fără a avea producători agroalimentari stabili financiari, care să își poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții, fără a trăi în permanență cu gândul că mâine vor trebuie să pună lacăt pe poarta fermei. Apărarea Țării înseamnă și Apărarea Fermierilor. În aceste momente, când se joacă soarta sectorului agroalimentar românesc pentru următoarele decenii, considerăm că prezența ministrului Agriculturii în CSAT este necesară. Indiferent de numele acestuia și de partidul din care face parte sau care îl susține. Am aprecia foarte mult implicarea domnului Președinte Iohannis în această inițiativă. Sunt convins că liderii politici ai partidelor parlamentare vor ajunge la o înțelegere rapid pentru această modificare legislativă. Ar fi o dovadă arătată fermierilor că succesul agriculturii naționale este o prioritate reală pentru clasa politică românească și nu doar o lozincă electorală”, a spus Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

    Asociația Forța Fermierilor este o organizație profesională legal constituită și care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din România, indiferent de mărime, sector sau regiune. AFF se luptă pentru drepturile și interesele legitime a 20.000 de membri înscriși direct sau care fac parte din organizații afiliate la Asociația Forța Fermierilor. AFF acordă gratuit membrilor consultanță juridică și pentru accesarea fondurilor europene, precum și suport mediatic și de petiționare pentru toate problemele sesizate de către membri. AFF este partener de dialog instituțional al autorităților publice centrale și locale, pentru atingerea obiectivului membrilor noștri de a pune agricultura în ofensivă.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Fermierii care intră pe lista de plăți APIA pentru a doua tranșă din subvenții Plata despăgubirilor de secetă – informații de ultimă oră pentru fermieri

    Ultimele știri

    Vânzarea terenurilor agricole din apropierea granițelor – aproape imposibilă! Fermierii ruși renunță la cultura de grâu: ”Există pierderi la fiecare tonă” Gazeo și Clementine: soiuri noi de grâu și orzoaică de la ITC Seeds