• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agro-Est Muntenia: Produse pe bază de azot care măresc randamentul și performanța culturilor

    Adrian Radu -

    Azotul este nutrientul cel mai adesea deficitar în culturile din România, iar aplicarea lui poate avea ca rezultat un profit economic substanțial pentru fermieri. Agro-Est Muntenia oferă o gamă extinsă de produse destinate managementului nutrițional al plantelor. N28 este unul dintre produsele care asigură necesarul de azot pentru culturi.

    N28 are un conținut foarte scăzut de biuret și nu produce arsuri sau fitotoxicitate plantelor. Permite o eliberare progresivă, constantă și extinsă a nutriției cu azot. Fertilizantul conține azot ureic 11.5% și azot dimetil uree 16.5%. Se aplică în 2-3 tratamente, în doză de 3-5 litri aplicare foliară la următoarele culturi: cereale păioase, porumb, cartofi, floarea-soarelui, rapiță, legume, pomi fructiferi și viță de vie.

    Nutrino Pro este un alt produs pe bază de azot. Cu un aport de azot de 23.1%, această formulă mai conține acizi esențiali, patru biostimulatori, magneziu și sulf. Are o rată de absorbție de 90-95% la nivel foliar, asigură și susține formarea proteinelor, crește semnificativ metabolismul azotului în plantă, crește sinteza de aminoacizi, crește asimilarea și utilizarea nutrienților cationici, stimulează producția de citokinine și de acid glutamic, asigură producții ridicate cantitativ și calitativ, reduce efectele cauzate de factorii de stres, reface culturile după perioadele de stagnare.

    Nutrino Pro se aplică foliar, iar recomandările specialiștilor Agro-Est Muntenia, referitoare la doze, vin în funcție de culturile pe care se folosește: 3-4 litri pe hectar la păioase, rapiță, floarea-soarelui, 3-6 litri pe hectar la cartof și sfeclă de zahăr, 4-6 litri la legume și viță de vie și 3-5 litri la porumb, soia, fasole și mazăre.

    Azofol SR este un alt produs care poate fi integrat cu succes în planul nutrițional al culturilor. Se prezintă sub  formă lichidă destinată aplicării foliare cu eliberare lentă a azotului și cu un echilibru de minerale și microelemente.

    Formularea Azofol SR asigură siguranța culturilor, evitând un risc minim de ardere și îmbunătățește calitatea și cantitatea recoltei.

    Azofol SR asigură necesarul de azot al plantei în perioada în care fie nu mai poate interveni cu îngrășăminte solide, fie rezerva oferită de acestea este epuizată. În plus, poate fi aplicat în lunile cu temperaturi ridicate, mai-iunie, când temperaturile sunt peste 23-25 de grade Celsius, fără a provoca arsuri și fitotoxicitate.

    Acest produs este compus din 36% azot plus microelemente. Azofol se aplică la cereale păioase, porumb în doze de 2-5 l / ha, în 1-2 aplicări, rapiță, floarea-soarelui 2-5 l / ha, în 1-2 aplicări, cartof, sfeclă de zahăr 3-6 l / ha, legume 4-8 l / ha, în 1-2 aplicări, struguri 3-6 l / ha, în 3-5 aplicări și pomi fructiferi 5-10 l / ha, în 3-5 aplicări.

    Sulfazote este un produs pentru fermierii care practică agricultura ecologică. Are o concentrație de azot de 22% și este completată de sulf 11%, care permite fixarea azotului, dar și de bor 0.5%, care asigură o bună înflorire și fertilitate. Sulfazote poate fi utilizat în amestec cu produse de protecție a plantelor, fertilizanți foliari, neavând efect fitotoxic. Poate fi aplicat în următoarele doze, 4-6 l / ha pentru următoarele culturi: cereale păioase, cartof, floarea-soarelui, rapiță.

    Toate detaliile pot fi găsite pe site-ul www.agroest.ro. Produsele pot fi comandate cu ușurință de pe site-ul www.hectarul.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd