• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mihaela Radu, Naturevo: Calciprill este produsul-cheie pe care îl aplicăm la cultura de grâu de la AGROSHOW

    Angelica Lefter -

    Calciprill este produsul-cheie pe care compania Naturevo îl aplică în această primăvară la cultura de grâu din platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022. O singură aplicare în doză de 500 kg/ha va îmbunătăți pH-ul solului și va ajuta plantele să se hrănească.

    Mihaela Radu, director de marketing Naturevo, ne-a vorbit despre importanța aplicării Calciprill în această fază a culturilor agricole, dar și celelalte tratamente ce vor fi aplicare în cadrul loturilor companiei-partenere la evenimentul de câmp din cadrul fermei Agromad Crops.

    Doză de 500 kg/ha de Calciprill pentru cultura de grâu

    ”Naturevo a decis la cultura de grâu să intervină cu produsul Calciprill având în vedere structura și proprietatea chimică a solului. Plecăm de la un pH de 5,6 – 5,7 și acest lucru este clar că împiedică buna nutriție a plantelor, astfel că am decis să intervenim cu produsul Calciprill, care e un produs pe bază de carbonat de calciu micronizat. Vreau să punctez cuvântul micronizat fiindcă aceasta este de fapt caracteristica ce deosebește acest produs de tot ce este în piață. Calciprill corectează foarte rapid 0,5 puncte de pH cu o doză de 500 de kilograme pe hectar. Am decis să-l aplicăm aici, în doză de 500 de kilograme la hectar pentru a corecta pH-ul solului într-un mod treptat. O schimbare bruscă de pH de la 0,5 la 1, de la 5,7 la 6,7 ar fi foarte agresivă, viața microbiană din sol s-a obișnuit deja cu acest tip de pH și trecerea trebuie făcută treptat. Așa că am decis, după cum v-am spus, să aplicăm produsul Calciprill în doză de 500 de kilograme pentru a corecta 0,5 de pH”, ne-a declarat Mihaela Radu.

    Tehnologie completă marca Naturevo pentru cultura de floarea-soarelui

    O atenție deosebită este acordată de Naturevo și culturii de floarea-soarelui unde va fi aplicat un program complet.

    ”Pentru cultura de floarea-soarelui care urmează să se înființeze, vom aplica un fertilizant de sol complex și când spun complex mă refer pe lângă macroelementele, NPK și un conținut semnificativ de micro și oligoelemente, extrem de importante pentru o nutriție echilibrată. Acesta este produsul Novatec Clasic care-și va face treaba foarte bine. La fel, vom corecta și pH-ul solului, care este foarte mic, cu produsul de care am amintit, pentru că pe toată platforma este o problemă cu pH-ul, este foarte mic și vom corecta pH-ul cu produsul de care am amintit Calciprill. Vom trata semințele de floarea soarelui cu pachetul de stimulare a germinației format din Kerafol 2 l pe tonă, Rootip Basic 2 l pe tonă și ArgintEVO un produs de nanotehnologie în doză de 250 de ml”, a punctat Mihaela Radu.

    Experții Naturevo recomandă și substanțele care reduc stresul la erbicidare

    Directorul de marketing al companiei Naturevo le transmite tuturor fermierilor că pe lângă erbicidul ales trebuie intervenit cu produse care reduc stresul la erbicidare precum Kerafol, iar în tratamentul doi – T2, cu Copfort. Alături de aceste substanțe sunt necesare și cele adjuvante precum Evoright Plus și Wetcit.

    ”La erbicidare vom interveni pe lângă erbicidul ales și cu produsul Kerafol pentru a diminua orice stres legat de erbicidare, dar și cu produsul ArgintEVO și în T2 vom utiliza Copfort, un produs pe bază de cupru sistemic care va asigura o protecție eficientă a plantelor, dar și cu aplicarea adjuvanților necesari, Evoright Plus pentru corecția calității apei și Wetcit pentru dispersare, penetrare și o uniformitate bună a tratamentului, la floarea-soarelui”, a punctat directorul de marketing al companiei Naturevo.

    Naturevo pune la dispoziția fermierului programe tehnologice pentru toate culturile

    În ceea ce privește relația puternică dintre Naturevo și fermieri, aceasta este rezultatul unui proces despre care Mihaela Radu a vorbit sincer și răspicat, accentuând că specialiștii companiei au apreciat fermierii care au ținut cont de sfaturile lor, mai ales în anii cu probleme, și care ulterior nu au fost dezamăgiți.

    ”În primul rând, este foarte important când îți alegi partenerul, trebuie să te uiți la un partener independent, care își dorește pe lângă promovarea produselor proprii și bunăstarea fermierilor. Naturevo face acest lucru de foarte mulți ani și asta o dovedesc fermierii care continuă să colaboreze cu noi – peste 1.500 de fermieri dedicați soluțiilor Naturevo”, ne-a declarat Mihaela Radu.

    Compania Naturevo oferă plus valoare agricultorilor mulțumită bazei de cunoștințe foarte bine acumulate de-a lungul anilor. ”Noi putem pune la dispoziția fermierului programe tehnologice integrate pentru toate culturile, când spun integrate, e foarte clar să se respecte ce spune consultantul sau specialistul Naturevo, de la tratamentul semințelor până la recoltat. În aceste condiții programele noastre își fac treaba foarte, foarte bine”, a precizat reprezentanta companiei Naturevo.

    Stocuri de îngrășăminte disponibile pentru fermierii parteneri Naturevo

    Mihaela Radu a reamintit că Naturevo are soluții pentru moment și pentru fermierii fideli afectați de criza îngrășămintelor, compania reușind să realizeze stocuri pe care să le pună în vânzare.

    ”Știm de criza actuală privind îngrășămintele, din fericire vreau să vă spun că Naturevo a reușit să-și facă stocuri pentru toți fermierii fideli. În primul rând ne dorim să asigurăm cantitatea de îngrășăminte pentru fermierii care sunt partenerii noștri. Pentru ei am făcut aceste stocuri, dar bineînțeles și pentru cei care au nevoie și sunt în situații în care nu găsesc fertilizanți.  Naturevo dispune în momentul acesta de stocuri suficiente de fertilizanți, dar mai ales pentru partenerii noștri”, a menționat Mihaela Radu.

    FlexiTech Agro, conceptul Naturevo, pune accent pe tehnologiile adaptate în funcție de potențialul economic și tehnologic al fermierului

    Directorul de marketing al companiei Naturevo a adus completări și despre conceptul FlexiTech Agro, o metodă de a realiza tehnologii în funcție de potențialul fermierului.

    ”Naturevo, acum 12 ani, a lansat conceptul FlexiTech Agro. Acest concept presupune realizarea unor tehnologii în funcție de potențialul tehnico-economic al fermierului și aici se ține seama de foarte mulți factori. În primul rând, de potențialul economic al fermierului, de ceea ce își dorește să obțină, de ce posibilități are din punct de vedere al utilajelor agricole, din punct de vedere al solului, asta înseamnă FlexiTech Agro, adică tehnologii adaptate fermei. Și aici așa cum am spus, am aplicat  produsul Calciprill completând o tehnologie care este adaptată acestui loc. Bineînțeles că în tot ce recomandăm ținem seama să fie rezonabil din punct de vedere economic, să fie foarte rentabil, iar acest lucru este dovedit de rezultatele obținute în fermele din România”, a arătat Mihaela Radu.

    Ploile pot aduce culturile la nivelul de producție de anul trecut

    Reprezentanta Naturevo apreciază că în următoarea perioadă contează foarte mult nivelul precipitațiilor, iar deși cultura de grâu nu este la nivelul optim, cu ajutorul specialiștilor în agricultură și al naturii, acest lucru poate fi recuperat.

    ”Cu o serie de precipitații care ar trebui să vină în acest moment și mă gândesc că în funcție de zone, trebuie să avem cel puțin 30-40 de litri pe metru pătrat. În aceste condiții cred că anul agricol 2022 poate fi unul foarte bun, asemănător cu cel din 2021. Menționez că fără precipitații în perioada imediat următoare, va fi foarte greu. Înțeleg sentimentul de frică al fermierilor de a aplica și de a-și face stocuri de produse de protecția plantelor, de fertilizanți, pentru că nu știu ce va urma. Deși cultura de grâu la momentul actual nu este la stadiul optim, acest lucru se poate recupera cu un plan de nutriție și protecția plantelor specific situației din teren”, a spus Mihaela Radu, director de marketing al companiei Naturevo.

    Programele Naturevo vin în sprijinul fermierilor și al geneticii, ajutând la dezvoltarea plantelor determinându-le întregul potențial

    Pe final de intervenție la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022, reprezentanta companiei Naturevo a punctat că rolul specialiștilor din cadrul companiei este de a-i ajuta pe fermieri și de a veni, cu produsele lor, în sprijinul geneticii.

    ”Rolul programelor integrate Naturevo este de a determina ca genetica respectivă să-și manifeste întreg potențialul de producție, indiferent că este vorba de un soi de grâu, de un hibrid de grâu sau un hibrid de rapiță, rolul programului nostru este de a determina acel soi sau hibrid să-și manifeste întreg potențialul de producție. Este foarte important de asemenea să fii în câmp la momentul potrivit, că dacă ratezi un atac de muscă a cerealelor sau un atac de Ceutorhynchus programul, oricât de bun ar fi, nu-și mai poate face efectul la potențialul maxim”, a menționat Mihaela Radu.

    Fermierii, invitați la Forța Fermierilor AGROSHOW – pe 24 mai, în ferma Agromad Crops

    Fermierii interesați de tehnologie și de îmbunătățirea culturilor lor sunt invitați la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 pe 24 mai, în ferma Agromad Crops.

    ”Compania Naturevo invită toți fermierii din sudul României la platforma AGROSHOW care va avea loc în luna mai, pentru a vedea o serie întreagă de tehnologii, pentru a se întâlni cu toți specialiștii din domeniu și pentru a avea acces la informație de ultimă oră. Noi suntem aici și pentru a vă sfătui să adoptați cele mai inteligente și cele mai actuale soluții din agribusiness pentru fermele dumneavoastră. Ne vedem la AGROSHOW 2022!”, a fost cuvântul de încheiere al Mihaelei Radu, director de marketing în cadrul companiei Naturevo.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou Urări de Crăciun scurte. Mesaje de Sărbători pentru prieteni și familie Anunțul ANZ pentru toți crescătorii de animale și asociațiile de fermieri

    Ultimele știri

    Vasile Petreuș, crescător de ovine: Cine face brânză bună nu duce lipsă de clienți! Soia ia locul porumbului într-o fermă din Ucraina. Motivul? Seceta! Indienii de la TAFE se extind pe piața UE cu tractoare pentru micii fermieri