• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • A testat, s-a convins și a obținut sporul dorit

    Adrian Radu -

    Condițiile climatice ale anului 2022 ar putea provoca din nou fenomene care vor avea un efect negativ asupra culturilor. Pentru a controla acest lucru, va fi necesar ca fermierii să anticipeze și să revizuiască mai bine diferitele operațiuni, în special în timpul înfloririi, unde acești factori de stres sunt mai dăunători plantelor.

    În cazul culturii de rapiță, chiar și cele mai scurte perioade de stres pot avea impact negativ considerabil asupra producției. Pentru Stan Ungureanu, administratorul fermei Agroselect, din Oltina, județul Constanța, biostimulatorii de la Aectra reprezintă un răspuns eficient, nu numai pentru combaterea efectelor factorilor de stres, ci și pentru stimularea culturilor.

    La ferma din Constanța, unde se lucrează 1400 de ha, aceste produse și-au demonstrat constant eficiența în îmbunătățirea randamentelor.

    Pentru a asigura un comportament bun al plantelor în situații de îngheț, fermierul constănțean a aplicat un tratament cu biostimulatorul Terra-Sorb Complex. Formula sa produce un efect stimulativ şi anti-stres asupra plantelor. Plantele primesc direct aminoacizi, iar toată energia pe care acestea ar fi utilizat-o în metabolismul azotului, este redirecţionată pentru realizarea altor mecanisme fiziologice vitale, ceea ce presupune un consum mai mic de energie şi timp (detalii produs AICI).

    Am aplicat Terra-Sorb înainte de a intra în iarnă, la începutul lunii decembrie, când erau temperaturi pe plus ca să aibă rezistență la ger. De aceea, rapița arată bine acum, pentru că a intrat în vegetație, cu toată vitregia asta a naturii”, a declarat Stan Ungureanu.

    În continuarea schemei de tratament, fermierul a optat pentru aplicarea unui fertilizant care conţine azot stabilizat şi calciu, NHDelta. Acest produs este destinat creşterii nivelului și calităţii producţiei culturilor agricole, stimulării înrădăcinării și creșterii toleranței plantelor la stres (Detalii produs, AICI).

    Pentru faza finală, care asigură producții sporite la toate culturiile, Stan Ungureanu va aplica biostimulatorul Atonik, cu scopul de a crește numărul de boabe din silicve. Aplicarea acestuia influenţează pozitiv creşterea generativă a plantelor (stimularea fertilitaţii florilor, prin creşterea procentului de grăunciori de polen fertil şi prin alungirea tubului polinic) şi creşterea acumulării de biomasă (Detalii produs AICI).

    Atonik se face remarcat cu un procent foarte mare de stimulare a activității nitrat-reductazei, o enzimă foarte importantă pentru accesibilitatea/utilizarea azotului de catre plante. Nitrat-reductaza catalizează reducerea nitraţilor la nitriţi, această reacţie chimică fiind deosebit de importantă pentru producerea de proteine în plante. După aplicarea produsului, substanţele active ale acestuia pătrund imediat şi foarte uşor în celulele plantelor, fiind rapid metabolizate în compuşi care apar în mod natural în plante şi care îndeplinesc funcţii similare. Atonik poate fi aplicat și la tratamentul semințelor (grâu / rapiță ).

    Cu Aectra colaborez de doi ani. În urma folosirii produselor de la Aectra, am obținut o producție mai mare la rapiță, întrucât silicvele erau mai mari, aveau un număr mai mare de boabe și plantele erau dezvoltate și calitativ.

    Am folosit tehnologia și la păioase, în mod deosebit la grâu. Nu am mai avut boabe șiștăvite, am avut boabe bine dezvoltate, cu calitățile de panificație corespunzătoare. La grâul tratat cu Atonik au fost diferențe. Au fost 42-46 de boabe în spic. A fost un spor de producție de 500-600 kg, chiar 1.000 kg. Asta e realitatea”, a declarat fermierul din județul Constanța.

    Toate detaliile și ofertele produselor Aectra pot fi găsite pe site-ul www.aectra-shop.ro sau www.aectra.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”