• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Viermele vestic al rădăcinilor de porumb a fost eliminat dintr-o fermă din Botoșani. Făcuse pagube imense

    Adrian Radu -

    Bogdan Coșma este inginer la o fermă de 900 de hectare din județul Botoșani, principala cultură fiind cea de porumb, care acoperă 350 de hectare. Ultimii ani au adus în lanuri atacuri importante de Diabrotica. Viermele vestic al rădăcinilor de porumb (Diabrotica virgifera) este un dăunător cu o singură generație pe an, care iernează sub formă de ou, larvele urmând a ecloza primăvara.

    Principala sursă de hrană a larvelor de Diabrotica este reprezentată de rădăcina de porumb. Adulții apar în iunie-iulie și se hrănesc cu polen, mătase, ştiuleți şi frunze de porumb. Pentru a nu produce pagube importante în lanuri, Diabrotica trebuie combătută încă din primele etape ale culturii.

    Urmăriți în materialul de mai jos care au fost pagubele produse de Diabrotica virgifera și cum a fost eliminată populația de dăunători.

    Ferma din Botoșani a aplicat, la recomandarea unui consultant Chemark Rom, un produs nou: Microsed Geo. Acesta este un insecticid de sol microgranulat, care conține teflutrin 0,5%, o substanță activă care produce un efect rapid prin acțiunea de contact și ingestie. Microgranulele plasate în jurul semințelor vor asigura o protecție de lungă durată prin efectul de vaporizare. Practic, pe parcursul germinării un halou gazos cu efect insecticid va exercita o activitate repelentă puternică, prevenind apariția sau înmulțirea dăunătorilor ce se hrănesc cu rădăcinile plantelor.

    Producătorul EURO TSA din Italia folosește un proces de fabricație unic la acest produs (granulă multistrat), reușind să formuleze un insecticid de sol cu rol nutrițional. Microsed Geo conține nutrienți si microelemente esențiale pentru primele faze de vegetație: azot, zinc și fosfor accesibil 100%.

    Inginerul fermei povestește în interviu ce rezultate a obținut: „L-am aplicat odată cu semănatul, în cantitate de 15 kg/ha. Suntem foarte mulțumiți de Microsed Geo, pentru că estimăm o producție de 10-11 tone la hectar. În anii în care noi nu am folosit Microsed Geo am avut undeva la 4-5 tone pe hectar. Vom continua să aplicăm acest produs pe toată suprafața de porumb pe care o cultivăm.”.

    Microsed Geo se aplică, la culturile de câmp în timpul lucrării de însămânțare, folosind un aplicator de îngrășăminte microgranulate montatat pe semănătoare. Veți economisi astfel, timp și resurse.

    Microsed Geo – Spectru de combatere

    Culturi de câmp (grâu, porumb, floarea soarelui)
    Dăunători de sol (Diabrotica, viermi sârmă, buha semănăturilor, larva cărăbușului de mai etc)

    Legume (tomate, castraveți, vinete, morcov, țelină, varză, conopidă, salată, mazăre, fasole etc)
    Dăunători de sol (viermi sârmă, buha semănăturilor, larva cărăbușului de mai etc)

    Cartof, sfeclă de zahăr
    Dăunători de sol (viermi sârmă, buha semănăturilor, larva cărăbușului de mai etc)

    Microsed Geo este cea mai bună soluție de pe piață 2 în 1 (protecție + nutriție), cu o calitate superioară a formulării, disponibil în ambalaje de 450 de grame, 1 kg, respectiv 10 kg.

    Alte detalii despre acest insecticid, dar și despre alte produse, pot fi găsite pe www.chemarkrom.ro. Info rapid la nr de tel/whats app: 0768602819 (Zona Sud+Dobrogea) sau 0799310358 (Zona Transilvania+Moldova).


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!