Burse şi preţuri

Calculele lui Culiță Tărâță înainte de seceriș: ”Un preț corect ar fi de 200 de euro/tona de grâu și 185-190 de euro/tona de porumb”

Omul de afaceri Culiţă Tărâţă, proprietarul TCE 3 Brazi Holding, compania care a avut în arendă terenul din Insula Mare a Brăilei, spune că, până acum, anul agricol a fost unul bun din punct de vedere meteorologic și că speră că fermierii nu vor ceda traderilor și vor negocia un preț corect.

“Culturile arată bine. Şi cantitativ arată bine. Estimez că vom termina anul cu afaceri de 90-100 de milioane de euro la nivel de grup”, a spus pentru Culiţă Tărâţă pentru economica.net.

Presiune din partea traderilor

Latifundiarul declară că există însă o presiune pe preţ venită din partea traderilor şi că fermierii nu ar trebui să vândă ieftin, mai ales că ploile din anul acesta i-a obligat să aplice plantelor cu 2-3 tratamente în plus faţă de anii anteriori. ” Mie îmi este frică de preţurile practicate de traderi. Îi sfătuiesc pe fermieri să nu vândă ieftin”, a declarat acesta.

Pentru patronul TCE Trei Brazi, un preţ corect ar fi de aproximativ 200 de euro tona de grâu, 185-190 de euro tona de porumb , în jur de 400 de euro pentru tona de rapiţă şi 190 de euro pentru tona de orz.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, la 21 mai, preţul mediu la grâul de panificaţie era între 184,65 de euro pe tonă,în Oltenia,la 171,7 euro în Muntenia. Porumbul se vindea, în medie, cu 150,2 euro pe tonă în Oltenia şi cu 154,27 în Muntenia, iar orzul costă în medie 145 de euro pe tonă, în Banat.

Citiți mai mult pe www.economica.net

Foto: obiectivbr.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

Scrie un comentariu