• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lovitură în agribusiness: Daniel Dines, miliardarul de la UiPath, a intrat în acționariatul RodBun!

  agrointeligenta.ro -

  Daniel Dines, fondatorul UiPath, cea mai valoroasă companie pornită din România, a făcut prima investiție în agricultură. IT-istul care a lucrat pentru Microsoft a ales compania românească RodBun unde a devenit acționar, preluând un pachet de aproape 10% din acțiuni.

  Daniel Dines, fondatorul UiPath

  Miliardarul Daniel Dines (UiPath) a achiziționat – prin Ice Vulcan Properties Ltd, un vehicul de investiții pe care îl deține – un pachet de 9,57% din RodBun, unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul agricol românesc. O participație suplimentară de 0,23% din acțiunile RodBun a fost achiziționată, ca parte din aceeași tranzacție, de Ionuț Sas, VP Tax la UiPath la nivel global.

  Daniel Muntean și Alexandru Iancu – fondatorii RodBun

  Fondată în 2002 de Alexandru Iancu și Daniel Muntean, RodBun este o companie antreprenorială românească care integrează o gamă amplă de produse și soluții pentru fermierii locali.

  „Suntem bucuroși să anunțăm prima noastră tranzacție în sectorul agricol românesc prin investiția în RodBun. Credem cu tărie că viitorul agriculturii se bazează pe cercetare, inovare, digitalizare și sustenabilitate. Prin realizarea de investiții inteligente în această direcție, România are potențialul de a deveni unul dintre jucătorii-cheie din Europa în sectorul agricol. RodBun este o companie unică pe piața locală, reprezentând unul dintre pionierii digitalizării agriculturii românești. Cunoaștem importanța strategică a regiunii agricole a Mării Negre la nivel global, precum și rolul vital al fermierilor în lumea de azi și de mâine, mai ales în contextul încălzirii globale. Din acest motiv, am ales să investim într-o companie care are potențialul de a contribui la realizarea unor sisteme alimentare mai reziliente și eficiente, inclusiv în contexte de criză. Opțiunea pentru RodBun provine din dorința noastră de a sprijini activ planurile strategice ale antreprenorilor români de a deveni jucători regionali semnificativi”, a declarat Daniel Dines.

  Prima investiție a lui Daniel Dines în sectorul agricol

  Tranzacția cu RodBun marchează prima investiție directă a Ice Vulcan Properties Ltd și a lui Daniel Dines în sectorul agricol. Parteneriatul dintre Ice Vulcan Properties Ltd și RodBun ia în considerare şi o potențială listare a companiei la Bursa de Valori București. În plus, pentru a îndeplini criteriile de guvernanță corporativă impuse de piața de capital, RodBun va numi un Consiliu de Administrație în cadrul căruia Ionuț Sas va fi propus pentru o poziție de membru, iar Daniel Dines va fi invitat permanent.

  „Rodbun împlinește chiar în aceste zile douăzeci de ani de existență. Intrăm în acest parteneriat considerând că el asigură o sinteză între experiența și infrastructura noastră vastă pe piața agro din România, pe de o parte, și viziunea globală a echipei lui Daniel Dines, bazată pe excelența în tehnologie, pe de altă parte. Ne unește interesul comun pentru cercetare și inovație. Suntem convinși, de altfel, că investițiile în soluțiile tehnologice adaptate la noua realitate climatică vor deveni diferențiatorul nostru în acest sector competitiv și fragmentat. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu Daniel Dines și Ionuț Sas în procesul de transformare a RodBun într-un jucător regional semnificativ, care va influența decisiv sectorul agricol românesc”, a declarat Daniel Muntean, co-fondator al RodBun Grup S.A.

  O componentă importantă a companiei RodBun este producția de sămânță

  Rodbun, o companie 100% românească

  RodBun Grup S.A. este o companie antreprenorială românească fondată în anul 2002 de Alexandru Iancu și Daniel Muntean. RodBun este specializat în produse și servicii pentru fermierii români. Cea mai importantă activitate a grupului este producerea de sămânță agricolă, RodBun fiind cel mai important jucător autohton din acest domeniu.

  Compania deține 4 fabrici de semințe, exploatații agricole pentru multiplicarea de sămânță, bază genetică pentru culturile de porumb, floarea soarelui, grâu, lucernă, mazăre, soia, triticale, dar și o rețea logistică extinsă în toată țara – atât pentru transport și depozitare de inputuri agricole, cât și pentru depozitarea de cereale. De asemenea, RodBun operează un lanț de 40 de magazine agricole destinate micului fermier tradițional (sub brandul Fitofarmacia RodBun).

  Compania distribuie inputuri agricole (semințe, pesticide, îngrășăminte), oferă consultanță agricolă și soluții tehnologice complete și asigură servicii de preluare a recoltei din câmp. În portofoliul RodBun se află unele dintre cele mai apreciate branduri de către fermierii români: gama de semințe Fertillia, îngrășămintele foliare Fertilland și îngrășămintele solide Fertillo.

  În urma tranzacției, acțiunile RodBun Group SA sunt deținute în proporții egale de 44,27% de către fiecare dintre cei doi co-fondatori, Alexandru Iancu și Daniel Munteanu, Ice Vulcan Properties deține un pachet de 9,57%, Ionuț Sas deține 0,23% din acțiuni, în timp ce restul de 1,67% din acțiuni sunt deținute de angajații RodBun (acțiuni alocate și nedistribuite, precum și distribuite) precum și de companie.

  Tranzacția a fost facilitată de firma de avocatură DLA Piper.


  Te-ar mai putea interesa

  În Grădina Danei: Prognoza meteo, cum adaptăm lucrările din livadă la noile condiții climatice De ce cumpără Bill Gates teren agricol Radu Antohe, Expert în politici publice: ”Trebuie atrași toți banii care vin prin PNS pentru sectorul zootehnic”

  Ultimele știri

  Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul alocat acoperă cel puțin 150.000 de dosare Elena Mateescu, ANM, anunță un nou val de ninsori și zile geroase aduse de ciclonul polar Gripă aviară confirmată deja la a treia fermă. A început uciderea celor peste 220.000 de păsări