• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Top 10 cei mai mari exportatori de animale vii din România

    agrointeligenta.ro -

    Cei mai mari exportatori de animalele vii – în special ovine și bovine sunt, în mare parte, antreprenori străini cu origini în țările din Orientul Apropiat unde ajung animalele. Doar trei din top 10 exportatori sunt companii deținute de români.

    Pe baza datelor furnizate de către Institutul Național de Statistică, portalul economica.net a realizat un clasament al celor mai mari exportatori de animale vii din România.

    Top 10 exportatori de animale vii din România

    1. Mahmud-Impex SRL
    2. Al Kastal Chartering SRL
    3. United For Food And Livestock SRL
    4. Barak Development
    5. Balana Expres SRL
    6. Rom Balkanellas Impex SRL
    7. C.C. Bovine SRL
    8. Tolil Company
    9. Gotlib Cattle Trade
    10. Gagea SRL

    Top 5 cei mai mari exportatori de animale vii din România

    Cel mai mare exportator de animale vii, în funcție de valoarea animalelor vândute peste granițe în 2021, este Mahmud Impex SRL, o companie cu o cifră de afaceri în 2020 de 493,1 de milioane de euro și un profit net de 1 milion de euro. Potrivit termene.ro, societatea este controlată de familia Chwihna, cetățeni români cu origini în Siria, ce derulează activități în ferme mixte, vegetale și de animale, în localitatea Gălbiori din Constanța. Compania deține, de asemenea, unități de colectare pentru exportul de bovine și ovine, potrivit ANSVSA.

    Al Kastal Chartering SRL a raportat în 2020 o cifră de afaceri de 89,9 milioane de euro și acționariatul este originar din Siria.

    United For Food Livestock SRL este un business de peste 16 milioane de euro în 2020 și profit de 225.500 de euro. Potrivit termene.ro, compania este deținută de cetățeanul iordanian Ghousheh ala Abdelrazzaq Ahmad. Compania a fost înființată în 2012, în județul Constanța, are 34 de angajați și desfășoară activități auxiliare pentru creșterea animalelor. Compania se află pe lista ANSVSA de unităţi de colectare pentru exportul bovinelor vii în Arabia Saudită.

    Barak Development a terminat 2020 cu o cifră de afaceri de 7,7 milioane de euro și profit de 555.600 de euro. Compania cu domeniu l de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii și sediul social în București este controlată de compania britanică MD Associates LLP și administrată de doi cetățeni israelieni. Societatea este unitate de colectare pentru exportul ovinelor în Israel.

    Balana Expres SRL, cu afaceri de 13,8 milioane de euro în 2020, profit de 262.000 de euro și 16 angajați, este controlată de cetățeanul sirian Aswad Nasreddin. Compania are ca domeniu de activitate comerțul cu ridicata al animalelor vii și este unitate de colectare pentru transportul ovinelor și bovinelor în Arabia Saudită.

    Companii românești care apar în top 10 exportatori de animale vii

    În top 10 cei mai mari exportatori de animale vii figurează și trei companii româneși.

    Prima firmă românească din topul exportatorilor de animale vii este Rom Balkanellas Impex deținută, potrivit termene.ro, de Komporaly Sandor din Covasna. Compania care se ocupă de creșterea ovinelor și caprinelor în localitatea Crizbav din Brașov, a raportat în 2020 o cifră de afcaeri de 15,1 milioane de euro și un profit net de 363.000 de euro.

    Pe locul 8 în top 10 exportatori de animale vii figurează Tolil Company SRL, un business cu vechime în agricultură controlat de fermierul Gigică Apostol. Tolil exportă tineret ovin dintr-o fermă din Baia, județul Tulcea. Firma, care a raportat în 2020 afaceri de 25 de milioane de euro, a fost înființată în 1998 de Apostol care a preluat o parte din fostul complex de porci de la Baia. Compania are un rulaj de 250 000 de capete pe an, dar și activități în producția de nutrețuri combinate, culturi vegetale pe o suprafață de 2.000 de hectare și activități de transport animale vii prin flota proprie.

    Nu în ultimul rând, Gagea SRL este un business de familie de 8,6 milioane de euro, cu activități în creșterea ovinelor și caprinelor între localităţiile Jamu Mare-Clopodia, la o distanţă de aproximativ 75 km de Timișoara. Compania oferă, de asemenea, servicii de transport animale vii cu mijloace de transport proprii.


    Te-ar mai putea interesa

    Metru ster de lemne – ce este și cum se calculează Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință Bursa cerealelor la final de an. Prețuri pentru tona de grâu și de porumb

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă