• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Răspuns MADR: Am plătit 459.823 euro pentru reprezentarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare la Copa-Cogeca

    Oana Timar -

    Suma de 459.823 euro (2.292.907,38 lei) a fost plătită pe 28 martie 2022 de către Ministerul Agriculturii pentru reprezentarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare (LAPAR, PRO AGRO, UNCSV și APPR) la Copa-Cogeca, se arată în răspunsul primit de Agrointeligența – AGROINTEL.RO la solicitarea transmisă în data de 11 aprilie.

    Vă reamintim că publicația noastră a cerut MADR transparență în privința plăților care se achită de la bugetul de stat pentru suportarea cotizației anuale la Copa-Cogeca pentru câteva organizații din sectorul agricol care formează structura informală Alianța pentru Agricultură și Cooperare (LAPAR, PRO AGRO, UNCSV și APPR).

    Până anul acesta, pentru anul 2020 și jumătate din anul 2019, statul a plătit circa 700.000 de euro, bani la care se adaugă noua sumă achitată, de aproape 500.000 de euro. Totalul sumelor plătite până acum de la bugetul de stat se ridică, astfel, la circa 1,2 milioane de euro. Menționăm că aceste sume s-au achitat din publici în ciuda faptului că toate cele patru organizații percep cotizații din partea membrilor.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a solicitat MADR dacă există ”rapoarte de activitate și criterii de evaluare a activității de reprezentare a organizațiilor din cadrul AAC cu privire la acțiunile întreprinse în cadrul afilierii/calității de membru Copa-Cogeca? În cazul existenței acestor documentații, ele fiind de interes pentru sectorul agricol, vă rugăm să le faceți publice”. La răspunsul din partea MADR a fost atașată și o copie a Raportului de activitate privind participarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare la activitățile organizate de Copa – Cogeca în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022. Nu se menționează nimic despre eventuale criterii de evaluare.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO publică mai jos răspunsul integral primit din partea MADR cu privire la plata din acest an pentru suportarea de la bugetul de stat a cotizației la Copa-Cogeca pentru LAPAR, PRO AGRO, UNCSV și APPR:

    ”În urma solicitării dumneavoastră înregistrată la Serviciul de Presă și Relații Publice din cadrul MADR cu nr.129054/11.04.2022, vă comunicăm următoarele:

    La data de 28.03.2022, MADR a efectuat plata în valoare de 459.823 euro (2.292.907,38 lei) în baza facturii COTI (22)02, emisă la data de 03.10.2021. Menționăm faptul că, data limită pentru care se solicita plata cotizației „a fost cel târziu până la data de 31.03.2022”.

    Factura emisă de COPA – COGECA prin care au fost stabilite obligațiile de plată, are ca reprezentat legal al structurii informale Alianța pentru Agricultură și Cooperare (LAPAR, PRO AGRO, UNCSV și APPR) pe domnul Nicolae Sitaru, președinte al Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR).

    De asemenea, vă transmitem atașat, o copie a Raportului de activitate privind participarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare la activitățile organizate de Copa – Cogeca în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022”.

    Document: Copie Raport de activitate privind participarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare la activitățile organizate de Copa – Cogeca în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022 – PDF


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Automatele – cea mai simplă soluție de vânzare pentru fermieri. Investiția se recuperează în 6 luni Oul de struț – la mare căutare de Paști. O fermă din Argeș vinde aceste ouă cu 100 de lei bucata Șeful Yara International: Europa – dependentă de îngrășămintele cu azot din Rusia