• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Răspuns MADR: Am plătit 459.823 euro pentru reprezentarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare la Copa-Cogeca

  Oana Timar -

  Suma de 459.823 euro (2.292.907,38 lei) a fost plătită pe 28 martie 2022 de către Ministerul Agriculturii pentru reprezentarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare (LAPAR, PRO AGRO, UNCSV și APPR) la Copa-Cogeca, se arată în răspunsul primit de Agrointeligența – AGROINTEL.RO la solicitarea transmisă în data de 11 aprilie.

  Vă reamintim că publicația noastră a cerut MADR transparență în privința plăților care se achită de la bugetul de stat pentru suportarea cotizației anuale la Copa-Cogeca pentru câteva organizații din sectorul agricol care formează structura informală Alianța pentru Agricultură și Cooperare (LAPAR, PRO AGRO, UNCSV și APPR).

  Până anul acesta, pentru anul 2020 și jumătate din anul 2019, statul a plătit circa 700.000 de euro, bani la care se adaugă noua sumă achitată, de aproape 500.000 de euro. Totalul sumelor plătite până acum de la bugetul de stat se ridică, astfel, la circa 1,2 milioane de euro. Menționăm că aceste sume s-au achitat din publici în ciuda faptului că toate cele patru organizații percep cotizații din partea membrilor.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO a solicitat MADR dacă există ”rapoarte de activitate și criterii de evaluare a activității de reprezentare a organizațiilor din cadrul AAC cu privire la acțiunile întreprinse în cadrul afilierii/calității de membru Copa-Cogeca? În cazul existenței acestor documentații, ele fiind de interes pentru sectorul agricol, vă rugăm să le faceți publice”. La răspunsul din partea MADR a fost atașată și o copie a Raportului de activitate privind participarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare la activitățile organizate de Copa – Cogeca în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022. Nu se menționează nimic despre eventuale criterii de evaluare.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO publică mai jos răspunsul integral primit din partea MADR cu privire la plata din acest an pentru suportarea de la bugetul de stat a cotizației la Copa-Cogeca pentru LAPAR, PRO AGRO, UNCSV și APPR:

  ”În urma solicitării dumneavoastră înregistrată la Serviciul de Presă și Relații Publice din cadrul MADR cu nr.129054/11.04.2022, vă comunicăm următoarele:

  La data de 28.03.2022, MADR a efectuat plata în valoare de 459.823 euro (2.292.907,38 lei) în baza facturii COTI (22)02, emisă la data de 03.10.2021. Menționăm faptul că, data limită pentru care se solicita plata cotizației „a fost cel târziu până la data de 31.03.2022”.

  Factura emisă de COPA – COGECA prin care au fost stabilite obligațiile de plată, are ca reprezentat legal al structurii informale Alianța pentru Agricultură și Cooperare (LAPAR, PRO AGRO, UNCSV și APPR) pe domnul Nicolae Sitaru, președinte al Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR).

  De asemenea, vă transmitem atașat, o copie a Raportului de activitate privind participarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare la activitățile organizate de Copa – Cogeca în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022”.

  Document: Copie Raport de activitate privind participarea Alianței pentru Agricultură și Cooperare la activitățile organizate de Copa – Cogeca în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022 – PDF


  Te-ar mai putea interesa

  Fertilizarea roșiilor după plantare – recomandări Fermă de top cu numai 12 vaci. Principiile unui fermier care a mizat pe calitate, nu pe cantitate Reconstituirea dreptului de proprietate la terenuri în 2023. Termen limită, acte necesare

  Ultimele știri

  Sumă uriașă, arsă într-un incendiu. Banii erau ascunși în hambarul cu porumb AGROSHOW 2023 – Pe 12 iunie analizăm, direct în câmp, cele mai eficiente tehnologii la rapiță și cereale păioase! Semănatul porumbului în mai și iunie, o practică riscantă