• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Asociația Forța Fermierilor investește într-un prim depozit, cu scopul a-i ajuta pe membri să livreze, în magazine, legume românești!

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii din principalele bazine legumicole din județul Olt vor putea să se asocieze în demersurile de a intra organizat în marile rețele comerciale. Astfel, legumicultorii vor putea să-și livreze roșiile, castraveții sau ardeii către depozitul horticol al Asociației Forța Fermierilor (AFF) din municipiul Slatina, iar AFF, pe baza volumelor mari și a calității produselor, să poată negocia cele mai bune condiții pentru accesul în supermarketuri.

    O delegație Asociației Forța Fermierilor condusă de Vlad Macovei, președintele AFF, și de Florin Ciobanu, prim-vicepreședinte AFF și președinte a Asociației Tinerilor Fermieri din Olt, alături de legumicultori performanți din Olt, membri ai AFF, au vizitat, recent, depozitul horticol „Forța Fermierilor” din Slatina pentru a stabili strategia pentru săptămânile următoare.

    „Vorbim de o unitate de depozitare cu temperatură și umiditate controlate. Colegii noștri legumicultori au avut ocazia să vadă sprijinul concret pe care Asociația Forța Fermierilor îl aduce membrilor. Organizarea acestui prim depozit al AFF, o inițiativă a Grupului de Lucru pentru Horticultură al Asociației Forța Fermierilor, ne va permite să negociem cu retailerii furnizarea de volume mari de marfă, cu aprovizionare constantă. În acest depozit vom avea cele mai bune legume românești, gustoase și nutritive, atât în extrasezon cât și în sezon, produse de o calitate înaltă, cu trasabilitate 100%, produse de legumicultori harnici și pricepuți. În perioada următoare, AFF intenționează să își continue strategia de investiții în depozite pentru deservirea membrilor săi, atât prin extinderea hub-ului legumicol de la Slatina cât și prin organizarea de noi spații în alte regiuni horticole ale României. Asociația Forța Fermierilor face, prin finanțare privată, ce ar fi trebuit, în teorie, să facă Casa de Comerț Unirea, de mulți ani. Încrederea membrilor noștri în șansele de revitalizare ale acestui proiect public este, din păcate, în scădere. De asta am și făcut acest prim pas, să nu ne trezim iar în luna iunie sau iulie că legumicultorii sunt nevoiți să-și arunce producția pe marginea drumului sau să o vândă pe prețuri de nimic, pentru că nu este nimeni care să îi ajute să vină cu o ofertă consolidată către lanțurile de retail. Asociația Forța Fermierilor pune legumicultura României în ofensivă. Adresez public rugămintea marilor rețele comerciale să vină alături de noi pentru a demonstra, împreună, că putem livra consumatorilor, chiar și în extrasezon, roșii românești extraordinar de bune și la un preț corect, atât pentru cumpărător, producător cât și pentru retailer”, a spus Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

    AFF va comunica, în perioada următoare, în mod susținut și organizat, despre programul său de sprijinire a membrilor din sectorul horticol prin investiția în depozite de colectare și sortare pentru legumele și fructele românești.

    Asociația Forța Fermierilor este o organizație profesională legal constituită și care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din România, indiferent de mărime, sector sau regiune. AFF se luptă pentru drepturile și interesele legitime a 20.000 de membri înscriși direct sau care fac parte din organizații afiliate la Asociația Forța Fermierilor. AFF acordă gratuit membrilor consultanță juridică și pentru accesarea fondurilor europene, precum și suport mediatic și de petiționare pentru toate problemele sesizate de către membri. AFF este partener de dialog instituțional al autorităților publice centrale și locale, pentru atingerea obiectivului membrilor noștri de a pune agricultura în ofensivă.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului