• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Secretele inginerului Mihai Budai pentru profitul fermierilor

    Adrian Radu -

    Pentru inginerul Mihai Budai, consultant tehnic pentru unele dintre cele mai importante ferme din zona Bihorului (SC Patrol Service SRL, SC Romina Agroimpex SRL – suprafețe cultivate de peste 10.000 ha) profitabilitatea obținută prin aplicarea biostimulatorilor și a fertilizanților foliari este demonstrată în fiecare an.

    Pentru a asigura vigoarea și rezistența plantelor, precum și randamentele bune, inginerul bihorean utililează tehnologii de fertilizare complete ce îi asigură un spor de producție garantat.

    Unul dintre secretele pe le-a dezvăluit Mihai Budai se referă la importanța refacerii humusului din sol. Pentru a beneficia de soluri sănătoase, în cadrul fermelor din Bihor este aplicat Blackjak, un biostimulator pe bază de acizi humici 100% natural, cu rol în refacerea fertilității solului și înrădăcinare accelerată.

    ”În toamnă, după semănat, am aplicat 4 litri de Blackjak, fiind singurul produs de pe piață care are atât acizii humici și fulvici, dar are și ulmici. Mai mult de atât, acest produs îmbunătățește și structura solului, prin faptul că îi realizează un regim aerohidric net superior față de parcelele în care nu se aplică produsele pe bază de acizi humici. În 2-3 ani de folosire a produsului Blackjak avem altă structură a solului, cu posibilități mult mai bune pentru extragerea micronutrienților și macronutrienților din sol de către plantele de cultură”, a declarat inginerul.

    Strategia de succes implementată, implică, totodată, și utilizarea biostimulatorului Terra-Sorb Complex, un produs cu efect stimulativ şi anti-stres asupra plantelor.

    ”La cultura de floarea-soarelui, aș mai vrea să fac o specificație. În general, erbicidele care se aplică în vegetație nu sunt chiar atât de prietenoase cu cultura, aici fie că vorbim de Imazamox, fie că vorbim de cele cu rezistență la tribenuron-metil. De aceea, întotdeauna, aceste erbicidări le aplicăm obligatoriu împreună cu Terra-Sorb Complex, astfel că reducem stresul și plantele de cultură, respectiv floarea-soarelui nu mai are rezonanța aceea de galben și de stagnare în vegetație”, a dezvăluit Mihai Budai.

    Cu un istoric de peste 12 ani pe terenurilor fermei din Bihor, Atonik este o altă formulă care asigură performanța culturilor.

    Secretele inginerului Mihai Budai pentru profitul fermierilor

    Schema aplicată constă în aplicarea biostimulatorului Atonik, combinat cu NutriCig Cereal, pentru a mări absorbția azotului și realizarea unui producții de calitate cu proteină multă și gluten la nivel mai înalt.

    Compoziția sa unică a formulei Atonik are, printre multe altele, rol în proliferarea și creșterea lăstarilor, fotosinteză, fertilitatea florilor și formarea fructelor, chiar și în condiții de stres biotic și abiotic.

    ”În ce privește experiența cu folosirea produselor Aectra, am observat că acolo unde se aplică aceste produse, diferența de culoare, starea fiziologică, inclusiv cu toleranța la boli sunt mult mai bune comparativ cu produse care au apărut mai nou pe piață și încă nu au o tradiție în procesele de fabricație. Acolo unde am aplicat Atonik am avut un procent de peste 95% de flori legate la floarea-soarelui, iar la rapiță am avut foarte puține inflorescențe care nu au legat”, a mai explicat inginerul bihorean.

    Pentru a potența efectul erbicidelor, schema de tratament este completată cu Nu-Film P, adjuvant natural, pe bază de rășini de pin, cu rol important în creșterea eficacității tratamentelor fitosanitare și îmbunătățirea randamentului fertilizanților foliari. Pe lângă dispersia uniformă a substanțelor aplicate pe frunze, creșterea aderenței și a absorbției acestora, produsul asigură și protecția la spălare timp de 7-10 zile.

    Un alt produs pe care inginerul Mihai Budai îl cataloghează drept ”de top” este Millerplex, un biostimulator de creștere complex, cu o compoziție unică, care include cele mai multe din principiile active pentru plante: extract de alge marine, aminoacizi, fito-hormoni, carbohidrati, multi-vitamine și un conținut echilibrat și divers de N, P, K și microelemente.

    Millerplex ajută foarte mult în condiții de secetă pedologică și arșiță atmosferă. În cazul culturii de porumb menține stay green-ul o perioadă mai îndelungată, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a plantelor.

    Toate informațiile produselor folosite și recomandate de către inginerul Mihai Budai pot fi găsite pe site-ul www.aectra.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till