• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tărâmul Fermierilor de Mâine: Teofil Dascălu, fermierul care a redus costurile cu ajutorul digitalizării

    Adrian Radu -

    Tărâmul Fermierilor de Mâine continuă cu povestea lui Teofil Dascălu. A iubit agricultura încă din studenție, drept dovadă a ajuns inginer agronom, cu Master și burse în afara țării. A acumulat 13 ani de experiență, timp în care a adunat o mulțime de informații și de provocări, care i-au transformat modul de gândire și de lucru.

    A îmbrățișat repede tehnologiile noi, care i-au oferit șansa de a-și eficientiza lucrările din ferma Frizon Group de la Tătăranu, județul Vrancea. Metodele empirice de colectare a datelor de pe teren au fost înlocuite cu senzori și baze de date, informații vitale pentru a-și crea o strategie puternică la început de an agricol. Stația meteo smart este doar o piesă din setul de instrumente digitale de la Tătăranu, cu care se mândrește Teofil.

    Digitalizarea generează profituri și o parte din acestea se duc înapoi către comunitate și către mediul înconjurător. Echipa condusă de Teofil Dascălu a plantat 100 de hectare de pădure și a redus cu 80% utilizarea îngrășămintelor chimice din fermă. În plus, elevii de la Liceul din Cudalbi beneficiază timp de 6 luni pe an de experiența celor din fermă, pentru a-și construi un drum și viitor în agricultură.

    Tehnologia, inovația și sustenabilitatea merg mână în mână în aproape orice industrie. În agricultură, fermierii de mâine apelează la inovație pentru a-și eficientiza productivitatea, înglobează sisteme digitale în pas cu ziua de mâine și acționează resposabil pentru că știu că pământul lăsat de înaintașii lor reprezintă moștenirea generației viitoare și ca orice bun gospodar, se implică activ în sprijinul comunicăților locale. Acesta este Tărămul fermierilor de mâine unde Syngenta și grupul Agrointeligența-BT Video construiesc un nou proiect media cinematografic, care va aduce în prim-plan fermierii moderni, responsabili și implicați social.

    Pandemia globală a mărit puțin viteza către o lume în care ne aflam deja, dar pe care nu o percepeam complet: lumea de astăzi, a digitalizării. Syngenta este o companie care are încredere deplină în procesul de inovație, în știință. Ferme mici, mijlocii și mari – toate sunt angrenate într-un proces de creștere și dezvoltare tehnologică prin aplicații digitale și instrumente de precizie.

    Tărămul Fermierilor de Mâine există deja! Prin acest proiect media produs de Syngenta și prin colaborarea cu Agrointeligenta-BT Video, vom arăta cum agricultorii gândesc, acționează, și folosesc dimensiunea lumii digitale și inovația în fermele lor. Indiferent de vârsta lor, cei mai mulți fermieri folosesc deja technologia digitală. Atât instrumentele digitale, cât și suportul comunicării din spate devin parte a moștenirii lor. Parte a ceea ce lasă noii generații, într-un mod sustenabil.

    Utilizarea tehnologiilor digitale este din ce în ce mai importantă pentru fermieri, pentru a-i sprijinii să aplice soluții sustenabile la provocările actuale și viitoare. De fapt, întreaga Europă urmărește digitalizarea sectorului agricol. Indiferent de nișă, de locul unde sunt amplasate și de dimensiuni, obiectivele sunt aceleași, modelele de afaceri trebuie adaptate domeniului digital.

    Într-un an agricol greu, cu provocări și din partea vremii, dar și din partea unei lumi paralizate de pandemie, fermele digitalizate au fost cele care au putut lua mai ușor și repede decizii legate de planul de semănat, de tratament, de intervenții în caz de dăunători, totul pe baza informaţiilor din hărţile satelitare. Fermierii au putut controla mai bine culturile. Au fost cu un pas înaintea… vremurilor. Agricultura digitală integrează o serie lungă de informaţii într-un sistem computerizat, care ajută fermierul să ia cele mai bune decizii. Agricultura de precizie, prin digitalizare, oferă beneficii și mediului, prin gestionarea mai rațională și precisă a resurslor, oferind soluții la cele mai presante provocări a fermierului de azi și de mâine – clima și mediu. Sustenabilitatea înseamnă inovație și responsabilitate, față de producție, mediu și societate.

    Tărămul Fermierilor de Mâine va spune povestea a 10 fermieri care îmbrățisează inovația și sustenabilitatea.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA