• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Decizie Guvern: MADR își poate mări numărul de secretari de stat. Numărul total al angajaților: 14.239

  Roxana Dobre -

  Decizie Guvern privind echipa de conducere a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Executivul a aprobat în ședința de joi – 12 mai o hotărâre prin care permite ministrului agriculturii, Adrian Chesnoiu, să aibă în subordine 6 secretari de stat, în prezent în funcție fiind 5 secretari de stat.

  Guvernul a aprobat joi o hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitațiilor.

  UPDATE 

  Hotărârea privind organigrama MADR a fost publicată în Monitorul Oficial de joi – 12 mai.

  Conform documentului aprobat de Executiv, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale va fi ajutat în activitatea de conducere a ministerului de 6 secretari de stat și un subsecretar de stat. ”Numărul maxim de posturi ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și unităților aflate în subordinea acestuia este de 14.239, din care 699 – aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului”, precizează sursa citată.

  În cadrul hotărârii de Guvern se mai arată că numărul maxim de posturi ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și unităților aflate în subordinea acestuia este de 14.239, din care 699 – aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului. ”Alte structuri finanțate din venituri proprii – 376 de posturi”, prevede documentul aprobat de Guvern.

  Pentru a intra în vigoare hotărârea aprobată de Guvern trebuie să fie publicată în Monitorul Oficial: ”Încadrarea în numărul maxim de posturi şi în noua structură organizatorică se face în termenele şi cu respectarea regimului juridic aplicabil personalului contractual, prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, în termen de minim 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii”.

  La acest moment, în echipa ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD) se află Sorin Moise (PSD), Iulian Bucur (PSD), Aurel Simion (PNL), Costin Telehuz (PNL) și Antal Barabasi (UDMR). Doar una dintre pozițiile de subsecretar de stat este ocupată de către Cristian-Mihael Leonov.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris pe 8 aprilie că Ion Găman, fermier din județul Călărași, este susținut de filiala județeană a PSD pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Găman este co-acționar al fermei Mig Vas, firmă afiliată LAPAR – Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, și al companiei Mig Vas Distribuție, ambele societăți cunoscute public ca fiind reprezentate de Emanoil Aron, cunoscut lider al fermierilor și fost membru în conducerea LAPAR la nivel național. 

  Cum organigrama MADR prevedea doar cinci poziții de secretar de stat – toate ocupate în prezent, pentru ca Găman să fie numit trebuia fie ca unul dintre actualii ocupanți să fie eliberat din funcție, fie ca organigrama să fie mărită cu încă o funcție de secretar de stat, ceea ce s-a și întâmplat.

  Despre acest subiect pe larg aici: PSD Călărași îl susține pe fermierul Ion Găman pentru funcția de secretar de stat în MADR


  Te-ar mai putea interesa

  Noi alerte de vreme severă. Ploi, vijelii și temperaturi până la 37 de grade în mai multe județe Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar