• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mauro Frola, președintele MAP: ”Le-am pregătit fermierilor care vin la AgriPlanta o ofertă imbatabilă”

    agrointeligenta.ro -

    Mauro Frola, preşedintele grupului Mașini Agricole Performante (MAP), importator unic în România al mărcilor de tractoare Same Deutz-Fahr, vorbește într-un interviu pentru Agrointeligența care sunt ofertele speciale pe care compania le-a pregătit fermierilor care ajung la AgriPlanta – RomAgroTec 2014.

    Expoziția în câmp are loc la Fundulea – județul Călărași, se deschide joi, 5 iunie și își va închide porțile duminică, pe 8 iunie.

    Domnule Mauro Frola, compania pe care ați înființat-o în urmă cu 15 ani este cunoscută de o gamă diversificată de fermieri. Care sunt punctele forte ale acestei afaceri?

    Mașini Agricole Performante (MAP) este unicul distribuitor autorizat la nivel național al concernului german Same Deutz Fahr. Ne mândrim cu acest lucru pentru că în acest domeniu calitatea germană și seriozitatea angajaților sunt apreciate peste tot în lume. Aceste caracteristici le-am preluat și noi și cred că acest lucru ne-a adus astăzi la statutul pe care îl avem: unul din cei mai importanți jucători ai pieței mecanice din România.

    poze mauro2Grupul Same Deutz Fahr pe care îl reprezentăm în România este într-o continuă revoluție de mai bine de trei ani, iar acest lucru a început să se vadă atât în cifrele de afaceri, cât și în produsele care sunt puse pe piață. De exemplu, investițiile în cercetare și dezvoltare de noi tractoare și combine au fost de 23 de milioane de euro în 2011, iar anul trecut au ajuns la cifra de 33 de milioane, în timp ce profitul s-a dublat față de cel din 2011. Aceste cifre par seci, dar dacă ne uităm la noile game de tractoare și combine apărute în ultimii doi ani și mai ales pasul care a fost făcut de la utilaje preponderent mecanice la utilaje moderne, electronice și comfortabile, înțelegeți de ce suntem printre primele alegeri ale fermierilor. Apoi, ne mai mândrim cu o echipa întreagă care este realmente aproape de fermieri la fiecare pas al dezvoltării acestora. Aici mă gândesc la partea de vânzare, dar cel mai important consider că este partea de întreținere și service a utilajelor pe care le punem în piață.

    Nu în ultimul rând, sunt convins ca deținem cea mai completă gamă de finanțări, dar și cea mai flexibilă paletă de finanțări, astfel încât orice tip de fermier să își îndeplinească visul. În acest sens, vreau să subliniez una dintre cele mai recente forme de finanțare pe care o punem la dispoziția fermierilor: în parteneriat cu cel mai mare distribuitor de inputuri din agricultură, Alcedo, am dezvoltat o finanțare pe care orice fermier și-o poate permite, aducând astfel toate utilajele la îndemâna lor.

    Cu ce utilaje îi ademeniți pe fermieri la standul dumneavoastră din cadrul Târgului Agriplanta?

    Standul MAP de la Agriplanta este unul de o valoare impresionantă, atât ca parte financiară cât și ca tehnologii pe care le vom arăta fermierilor. Fiind unicii distribuitori naționali ai brandurilor concernului germano-italian Same Deutz Fahr, punctele centrale vor fi combinele Deutz din cea mai noua gamă apărută pe piață, seria 9. Pentru acest produs venim și cu o oferta financiară imbatabilă: o combină nou-nouță, cu header de păioase la prețul de 108.000 euro.

    La tractoare vor fi prezente modelele 7205 TTV, 6150, 6160, 6190 de la Deutz Fahr, Virtus, Frutteto, Solaris, Explorer și Record de la Same, modelul R3 de la Lamborghini. Nu vor lipsi utilajele de prelucrarea solului de la Maag, semănătoarea de precizie Precisa pe 6 rânduri cu buncăr pentru fertilizare, semănătoare cu pregătirea solului Drillmachine EA 600, grapă Vogel, plugurile Regent și Eurostar, mașină de împrăștiat îngrășământ solid Agrex, sistemele de irigat Pioggia Carnevali, sisteme de energie verde pentru irigații și module de precizie GPS.

    Ce credeți că are nevoie cel mai mult un fermier român pentru a fi la același nivel cu cel european?

    Din start vreau să spun că fermierul român este cel puțin egal cu cel european în ceea ce privește profesionalismul și știința lucrării pământului. Ceea ce îi poate aduce complet la egalitate este un procent mai mare de tehnologie mecanică, capabilă să aducă plus valoare, într-un cuvânt profit. Gama completă și complexă de utilaje, echipa mereu în mișcare, finanțarea ideală și service-ul punctual sunt factorii care aduc întotdeauna profit. MAP nu vreau doar să vândă utilaje și să le întrețină. Vrea să le ofere fermierilor profit și succes. Aceștia sunt cei doi factori determinanți care fac oferta MAP irezistibilă.


    Te-ar mai putea interesa

    Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului

    Ultimele știri

    Ministrul Barbu – cel mai mare regret după primul mandat. ”Aștept o analiză de la Consiliul Concurenței” Florin Barbu vrea să crească subvenția APIA la hectar Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou