• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rusia vrea să prelungească restricțiile pentru exportul de îngrășăminte până în decembrie

    Mircea Olteanu -

    Rusia vrea să prelungească măsurile de limitare a exporturilor de îngrășăminte minerale până în decembrie 2022, cu scopul de a oferi propriilor fermieri resursele necesare, relatează portalul agroxxi.ru.

    Viceprim-ministrul rus Victoria Abramchenko a coordonat o ședință a Comisiei guvernamentale privind complexul agroindustrial și dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, menționând puncte importante privind îngrășămintele minerale, utilajele agricole și etichetarea produselor lactate.

    În cadrul ședinței, membrii comisiei au discutat despre implementarea hotărârilor guvernamentale care vizează stoparea creșterii prețurilor la îngrășămintele minerale.

    Anterior, autoritățile ruse au fost introduse restricții cantitative până la 31 mai 2022 privind îngrășămintele cu azot, precum și interzicerea exportului de azotat de amoniu până la 1 mai 2022. De asemenea, au fost încheiate acorduri între producători și regiunile ruse privind menținerea prețurilor pentru consumatorii din Rusia.

    Potrivit vicepremierului Victoria Abramchenko, măsurile luate de Guvernul Federației Ruse pentru a oferi fermierilor resursele necesare și-au dovedit deja eficiența.

    „Campania de semănat de anul trecut s-a desfășurat cu succes în toate regiunile prin satisfacerea nevoilor fermierilor de resurse – atât măsuri preferențiale de sprijin, cât și îngrășăminte minerale. Guvernul va prelungi măsurile luate anterior de restricționare a exportului de îngrășăminte minerale, din iunie cel puțin până în decembrie 2022. Ca și până acum, piața internă ar trebui să rămână o prioritate pentru producători, pentru a răspunde pe deplin nevoilor fermierilor și a obține rezultate în producția de produse agricole. De la 1 iunie a acestui an până la 31 mai 2023, vor trebui achiziționate peste 15 milioane de tone de îngrășăminte, adică cu 23% mai mult decât cu un an în urmă”, a declarat vicepremierul Victoria Abramchenko.

    O altă problemă care a fost discutată în comisia guvernamentală a vizat asigurarea producătorilor agricoli cu utilaje și echipament.

    Mecanismul cheie pentru sprijinirea de către stat a cererii de mașini agricole rusești este programul de subvenții pentru producătorii de mașini agricole. Astfel, 10 miliarde de ruble (157 milioane de euro) au fost alocate pentru implementarea programului în 2021. În 2021, prin acest program au fost achiziționate aproape 225.000 de unități de mașini agricole, în valoare de 99 miliarde de ruble (1,5 miliarde de euro).

    În plus, Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia a elaborat un proiect de decret guvernamental care prevede crearea unui subprogram separat, denumit „Mașini și echipamente agricole”, care va avea ca scop crearea și introducerea mașinilor și echipamentelor agricole în producția de masă.

    În urma ședinței, Ministerul Industriei și Comerțului a fost însărcinat să accelereze producția de recoltatoare de cartofi și sfeclă.

    În plus, comisia a discutat despre riscurile unei penurii de piese de schimb pentru mașinile agricole străine, din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei. Reprezentanții Ministerului Industriei și Comerțului au informat membrii comisiei despre activitățile privind înlocuirea importurilor de mașini agricole și pregătirea de noi proiecte de investiții.

    Tot în cadrul întâlnirii s-a discutat și problema eficienței introducerii unui sistem de etichetare a produselor lactate.

    Datorită integrării sistemului de etichetare și a sistemului Mercur al Rosselkhoznadzor, în 2022 au fost identificate peste 30 de producători de lactate care produc și pun în circulație produse care nu conțin în totalitate lapte.


    Te-ar mai putea interesa

    Ce putem planta lângă sau sub un nuc Fermierii care intră pe lista de plăți APIA pentru a doua tranșă din subvenții Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri!

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!