• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Folosirea sticlelor de plastic. 15 idei pentru grădină și casă

    Mircea Olteanu -

    Folosirea sticlelor de plastic goale în gospodărie este o metodă pentru a evita aruncarea lor la groapa de gunoi. PET-urile pot fi utile în grădină sau la amenajarea unor structuri care să vă înfrumusețeze casa de la țară.

    Sticlele de plastic pot fi folosite pentru a realiza lucruri frumoase și practice pentru grădină și grădina de legume care vor economisi bani din bugetul familiei, îți vor permite să-ți pui în valoare imaginația și să obții un loc cu adevărat unic.

    Sticle de plastic pentru creșterea răsadurilor

    Sticlele de plastic pot fi folosite pentru producerea răsadurilor, reprezentând recipiente în care puteți semăna legumele. Tăiați sticla în jumătate sau tăiați o gaură în lateral, apoi umpleți cu pământ și plantați semințe.

    Spălați și uscați bine recipientele înainte de utilizare. Nu folosiți sticle de plastic pentru substanțe chimice pentru însămânțare.

    Dintr-o sticlă de plastic puteți obține un ghiveci complet cu udare automată pentru răsaduri. Pentru a face acest lucru, tăiați sticla pe orizontală în jumătate. Partea superioară va deveni un recipient pentru plantă, iar partea inferioară va deveni un suport. Măsurați aproximativ 7-9 cm de la marginea gâtului și faceți mai multe găuri. Apoi luați două benzi de material textil (10 cm lungime, 2,5 cm lățime) care absorb bine apa și trageți-le prin gâtul sticlei, astfel încât capetele lor să fie în apă, iar părțile superioare să fie în pământ. Datorită țesăturii, solul va fi constant umed. Principalul lucru este să verificați în mod regulat dacă există suficientă apă în farfurie.

    Mini sere din sticle de plastic

    Este ușor să realizați mini-sere pentru răsaduri dintr-o sticlă de plastic. Doar tăiați partea de jos a sticlei și înfigeți-o în sol. În același timp, acest truc va proteja plantele de melci.

    Sistem de irigare prin picurare din sticle de plastic

    Sistem de irigare prin picurare din sticle de plastic

    Sticlele de plastic pot forma un sistem de irigare prin picurare pentru grădina de legume saude flori. Ideea poate fi folosită atât în ​​seră, cât și în câmp deschis. Cu un sfredel, faceți găuri la 2 cm deasupra fundului și îngropați sticlele între răsaduri.

    O opțiune suplimentară este reprezentată de un model din sticle cu tuburi, furtunuri și dopuri sau să combinați sticlele cu picurătoare.

    Luați în considerare structura solului. Cu cât pământul din grădină este mai afânat, cu atât trebuie făcute mai puține găuri, altfel apa se va disipa rapid. Pe solurile argiloase, o astfel de irigare este mai dificil de realizat, deoarece. găurile se pot înfunda. Este mai bine să-l folosiți pe paturi mici și în niciun caz nu ar trebui să înlocuiască udarea obișnuită.

    Paturi verticale din sticle de plastic

    Sticlele de plastic vor ajuta la economisirea spațiului în zone mici. Flori, ierburi, căpșuni, unele legume pot fi cultivate în structuri verticale din sticle de doi litri.

    Delimitarea straturilor cu sticle de plastic

    Straturile de legume sau de flori se pot delimita cu un gărduleț construit din sticle de plastic. Turnați nisip în interiorul PET-urilor și îngropați-le în jurul perimetrului zonei cultivate. Dacă se dorește, sticlele pot fi vopsite.

    Folosind sticle de aceeași dimensiune rezultatul este mai aspectuos.

    Jardiniere din sticle de plastic

    Jardiniere din sticle de plastic

    Cultivați plante de grădină și de apartament în sticle de diferite dimensiuni. Puteți aranja astfel de jardiniere în grădină sau agățați-le pe verandă. Decorul suplimentar va transforma chiar și cele mai banale sticle.

    Protecție pentru plante cu sticle de plastic

    Sticle de plastic pentru protejarea plantelor de dăunători

    Sticlele pot fi folosite pentru a asigura o protecție excelentă împotriva rozătoarelor. Pentru a face acest lucru, luați două sticle, tăiați-le părțile inferioare și superioare și tăiați baza pe lungime. Înfășurați corpul sticlei cu plastic și fixați structura cu bandă adezivă și sfoară. Pentru stabilitate, îngropați puțin partea inferioară.

    Tăiați sticla în mai multe fragmente și înfigeți-le în sol lângă plante.

    Sticlele de plastic pot fi folosite pentru a face capcane. Tăiați fundul sticlei și turnați bere în ea – o momeală grozavă pentru melci. Sau faceți o capcană pentru muște. Pentru a face acest lucru, tăiați sticla la o treime, întoarceți capacul și puneți-l în corpul sticlei, după ce ați îndepărtat capacul. Fixați piesele cu un capsator, scoci sau superglue în jurul marginii. Se toarnă prin gât sirop de zahăr, suc fermentat, bulion de carne etc.

    Unelte de grădinărit bricolaj din sticle de plastic

    Sticlele de plastic pot fi folosite pentru a mătura frunzele și resturile și pentru a curăța potecile din grădină. Pentru o paniculă aveți nevoie de șase sticle. Spălați-le, îndepărtați etichetele. Apoi tăiați gâturile și fundul a patru sticle și tăiați fiecare în fâșii de 5 mm, începând de la fund spre gât. La a cincea sticlă, tăiați fundul și lăsați gâtul, tăiat în fâșii, ca în paragraful anterior. Pune cele patru pregătite pe a cincea sticlă, ar trebui să obții ceva ca o piramidă. Din a șasea sticlă, tăiați partea superioară și puneți-o pe întreaga structură rezultată. Asigurați totul cu sârmă și montați un mâner.

    O spatulă sau o lingură mică este întotdeauna utilă la fermă. Le puteți tăia din sticle de plastic.

    Seră din sticle de plastic

     Seră din sticle de plastic

    Sera din sticle de plastic este o metodă de a folosi inteligent PET-urile goale. Dintr-un număr mare de sticle de plastic, puteți construi o seră întreagă. Principalele avantaje ale structurii sunt ușurința, rezistența și izolarea termică excelentă.

    Mobilier din sticle de plastic (ogorod.ru)

    Mobilier de grădină din sticle de plastic

    Mobilierul din sticle de plastic este ușor de curățat și arată neobișnuit. Dar trebuie să muncești din greu pentru a-l face puternic și frumos. Cel mai bine este să folosiți un fel de cadru pe care să fie ușor să fixați sticlele.

    Alee de grădină din sticle de plastic

    Unii grădinari creează alei de grădină din părți ale sticlelor de plastic, așezându-le în mortar de ciment umed. Desigur, o astfel de alee poate să nu pară foarte convenabilă, dar este rezistentă la umiditate și durabilă. Pentru a o întări și a o face mai puțin alunecoasă, puteți încerca să o combinați cu alte materiale, precum pietrele.

    Lavoar din sticle de plastic

    Mai multe lavoare de acest tip pot fi amplasate în mai multe locuri și veți avea întotdeauna ocazia să vă clătiți rapid mâinile. Este necesară o sticlă de 2 litri. Doar turnați apă în el și fixați-l de copac cu frânghii sau sârmă. Pentru a vă spăla pe mâini, deșurubați ușor capacul. Și puteți construi un design mai complicat: dintr-un capac și un tub de seringă, așa cum se arată în fotografia de mai jos. Atunci nici măcar nu trebuie să deșurubați capacul.

    Fundul poate fi detașabil pentru a umple rapid sticlele cu apă.

    Loc de depozitare realizat din sticle de plastic

    Recipiente de depozitare din sticle de plastic

    Pentru a implementa această idee, veți avea nevoie de o mulțime de sticle de aceeași dimensiune, de preferință voluminoase – de la 5 litri. De asemenea, puteți lua cutii goale de vopsea. Faceți găuri largi în ele, prindeți împreună și puneți toate lucrurile mărunte pe care trebuie să le aveți la îndemână: mănuși de grădinărit, pungi pentru semințe, frânghii, marcatoare de răsaduri etc. Etichetați recipientele pentru a fi și mai ușor să găsiți ceea ce aveți nevoie.

    Decorațiuni din sticle de plastic  pentru locuința de vară

    Aici e mult loc pentru imaginație! Meșteri experimentați creează compoziții întregi din plastic, cu palmieri și lebede. Dar meșterii începători nu ar trebui să renunțe la ideea de a-și transforma reședința în acest fel. Cel mai simplu mod de a face flori din sticle de plastic va necesita un cuțit ascuțit sau un ferăstrău.

    Clătiți și uscați bine sticlele înainte de utilizare. În funcție de idee, puteți folosi materialul dintr-o varietate de culori. Lăsați-vă duși de inspirație!

    Decorați cabana de vară și alte meșteșuguri din sticle de plastic. Puteți încerca să desenați animale amuzante – broaște sau porci.

    Sperietoare din sticle de plastic

    O sperietoare din sticle de plastic își va face treaba perfect: foșnește, foșnește și astfel sperie păsările, pisicile și alte animale din cultura ta.

    Realizarea unei sperietori din sticle de plastic de produs este o sarcină destul de dificilă, deoarece trebuie să încercați astfel încât toate detaliile să fie ușor puse în mișcare de vânt. Prin urmare, cel mai bine este să conectați sticlele cu benzi de cauciuc sau sârmă. Veți avea nevoie de mai multe recipiente: cel mai mare este pentru corp, cel mai mic este pentru cap. Luați 2-3 sticle pentru fiecare braț sau picior. În plus, puteți atașa mărgele din plastic, clopoței etc. la sperietoarea de grădină.

    Recipient de hrănire păsări realizat din sticle de plastic

    Hrănitoare pentru păsări dintr-o sticlă de plastic

    O opțiune economică pentru o platformă de hrănit păsările care este ușor de agățat de un copac și de umplut. Conținutul nu va fi afectat de vânt, ploaie și zăpadă. Cel mai bine este să luați sticle de cinci litri pentru platformă, dar și sticlele de doi litri sunt bune. Principalul lucru este să nu faceți deschiderea laterală prea îngustă sau prea departe de fundul sticlei.

    Ce poți face cu capacele sticlelor de plastic

    Am examinat deja ce putem face din sticle de plastic. Dar uneori se folosește o sticlă, dar dopul nu este necesar. Meșterii au găsit o utilizare pentru acest material. De exemplu, puteți așeza o potecă frumoasă de grădină dintr-o mulțime de dopuri.

    Și iată o altă idee – perdele luminoase din huse din plastic. Sunt foarte ușor de făcut și arată minunat!

    Un gard banal sau un perete al casei, un foișor, o baie și, în general, orice clădire de casă de vară pot fi decorate cu un mozaic de capace. Acestea trebuie fixate cu cuie, ciment sau lipici puternic, în funcție de materialul de bază.

    Desigur, am luat în considerare doar o mică parte din ceea ce poate fi făcut din sticle de plastic. Fantezia rezidenților de vară este aproape nelimitată și, poate, chiar acum cineva creează ceva nou și original. Ne-ar plăcea dacă vă împărtășiți ideile în comentarii!


    Te-ar mai putea interesa

    Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Plantare bujori. Când și cum se plantează bujorii Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte