• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGROSHOW, 30 mai 2022: Spectacol al soiurilor de grâu și orz de la Saaten Union!

    agrointeligenta.ro -

    Platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 este pregătită să-și primească vizitatorii, la finalul acestei luni. Printre partenerii acestui eveniment de excepție se află și Saaten Union, companie care a însămânțat cereale de toamnă, orz și grâu. Calitățile soiurilor prezente pe terenurile Agromad Crops se văd deja.

    Saaten Union este un jucător important pe piața de agribusiness din România, astfel că nu putea rata ocazia de a fi alături de fermieri la cel mai tare eveniment agricol din 2022, Forța Fermierilor Agroshow, care va avea loc luni, pe 30 mai. Orzul și grâul sunt punctele forte ale parcelelor de care au avut grijă cei de la Saaten Union.

    SU Ellen este soiul de orz pe care fermierii vor avea ocazia să-l vadă lângă Mihăilești, Giurgiu. Acesta a reușit să ajungă cu bine până în acest moment al vegetației. “Am avut o toamnă foarte lungă, secetoasă, fără precipitații, o iarnă destul de capricioasă, fără zăpadă. A venit o primăvară rece, fără precipitații. Vedeți că, totuși, orzul arată foarte bine, avem SU Ellen în acest microplot, care este înflorit. Am văzut că este singurul orz înflorit din această platformă, este un soi extratimpuriu”, a explicat Cornelia Pistol, Internațional KAM Saaten Union.

    SU Ellen are o talie medie a plantelor, care-i oferă o rezistență foarte bună la cădere. Are toleranță bună la principalele boli, printre care făinarea, sfâșierea frunzelor și arsura frunzelor, și se poate cultiva în zonele favorabile orzului de toamnă. Fermierii pot vedea la SU Ellen un număr mare de boabe pe spic și un MMB ridicat.

    Pe lângă orz, în platforma Forța Fermerilor Agroshow 2022, Saaten Union a venit și cu soiuri de grâu. Katarina este unul dintre ele, un soi de grâu nearistat, timpuriu, care prezintă o vigoare foarte bună la răsărire, mai ales în prima perioadă de vegetație. Katarina are o toleranță bună la bolile spicului și calități bune de panificație, conținutul de proteină ajungând la 13%. Un punct forte al acestui soi, mai ales în condițiile climatice din ultimii ani, este rezistența la secetă.

    Aspekt este un alt soi de grâu din portofoliul Saaten Union și care a fost semănat lângă Katarina. Acesta este un soi nearistat, semitardiv și care oferă fermierilor un potențial de producție ridicat. Toleranța la iernare și toleranța ridicată la înghețurile tardive sunt completate de pachetul de excepție la principalele boli foliare. Are rezistență foarte bună la septorioza frunzelor și la rugina galbenă.

    Echipa câștigătoare de la Saaten Union este completată de Papillon, un soi de grâu din genetică de ultimă generație, cu maturitate semitimpurie. Fermierii trebuie să știe că Papillon este încadrat la clasa A de panificație. Are spicul aristat, prezintă un start puternic în vegetație încă din toamnă și vine cu o capacitate ridicată de înfrățire, ducând la maturitate până la 6 frați fertili.

    Cele 3 soiuri de grâu vor putea fi văzute pe 30 mai, la Platforma Forța Fermierilor Agroshow 2022. „Soiurile noastre au înfrățit destul de bine, au profitat la maximum de condițiile dificile, cu toate că au fost puține precipitații, ele au încercat să formeze un spic sănătos, un spic plin de boabe, ca să aducă fermierilor profituri. Că, până la urmă, deviza noastră este: Fermierii trebuie să fie mulțumiți și, în fiecare an, să aleagă genetica Saaten Union România”, a completat Cornelia Pistol.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii