• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Culturi stabile pentru doi fermieri din Dolj care aplică genetica și foliarele de la Rodbun

    Adrian Radu -

    În apropiere de Calafat, în județul Dolj, doi fermieri au testat genetica și foliarele de la Rodbun, în anii trecuți. Rezultatele obținute i-au determinat să mărească suprafețele pe care au folosit produsele companiei, iar rezultatele sunt conform așteptărilor.

    Gheorghe Necheși și Ionuț Colcea și-au dorit mereu să aibă culturi stabile, iar parteneriatul cu Rodbun le-a adus liniștea de care aveau nevoie. Genetica furnizată de companie este una superioară, iar schemele de fertilizare le asigură sporul de producție pe care îl doresc.

    Pentru cultura de orz, Ionuț Colcea a folosit soiul Heidi, pe care l-a descoperit în urmă cu 3 ani și care îi asigură randamente de 8 tone/ha. Caracteristicile pe care agricultorul din Dolj le apreciază cel mai mult la această cultură sunt toleranța la secetă și la cădere.

    Fermierul ne-a dezvăluit și tehnologia de cultură: ”În cultura de orz, am folosit de două ori tratament cu foliar, o dată cu Fertilland Aminofeed Super, când masa foliară era mai generoasă, și cu un tratament de Fertilland Azot lichid, într-o normă de 4 l / ha. Solele sunt extrem de curate, din punct de vedere al buruienilor, și extrem de sănătoase. Este pentru prima dată, cred, în ultimii ani când tot aparatul foliar este verde crud”, a declarat Ionuț Colcea.

    Și Gheorghe Necheși a folosit produse din gama Fertilland, iar satisfacția a fost evidentă când a remarcat vigoarea culturii sale de grâu la începutul lunii mai. ”Lucrez de 30 de ani în agricultură. Sunt foarte mulțimit cum arată grâul meu. Se datorează fertilizantului Fertilland Aminofeed Super, pe care l-am aplicat de două ori”, a declarat fermierul.

    Fertilland Bor Maxx, nutriția cheie pentru o rapiță profitabilă

    Ionuț Colcea a aplicat tehnologii din portofoliul Rodbun și la cultura de rapiță. Fertilland Bor Maxx este produsul care a făcut diferența între câștig și pierdere.

    Produsul are în compoziția sa 140 gr/L Bor + ME(Zn 0.14%, Mn 0.014%, Fe 0.026%, Cu 0.26%). Borul îndeplinește în plantă funcţia de element constructiv, fiind necesar la formarea ţesuturilor și pereţilor celulari. Influenţează pozitiv formarea organelor de reproducere, înflorirea și fructificarea.

    Adaosul de microelemente, cupru, mangan și zinc sunt necesare pentru atingerea producţiilor mari la cultura de rapiță și floarea soarelui. Acestea previn eventualele carențe exact în momentul de consum maxim pentru plantă – perioada de înflorire, polenizare. Aceste microelemete ajută planta în procesul de dezvoltare, astfel încât aceasta este mai puțin afectată chiar și în condiţii de secetă.

    Zincul are rol în sinteza clorofilei, sporirea rezistenţei la secetă, în fecundare și în fixarea azotului. Manganul are rol stimulator în creșterea plantelor, în formarea florilor, în sinteza vitaminelor și glucidelor. Fierul joacă un rol vital în procesul de sinteză al clorofilei, respirație și fixarea azotului. Cuprul este esenţial tuturor plantelor, el avand rol în sporirea rezistenţei la secetă și în aprovizionarea cu apă.

    Gama Fertilland de fertilizanți foliari poate fi găsită pe site-ul www.rodbun.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere

    Ultimele știri

    NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină