• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noi servicii Cartagris: Studii pedologice pentru proiecte AFIR și înființarea parcurilor fotovoltaice și eoliene

    Roxana Dobre -

    Compania Cartagris – Cartare Agrochimică SRL, singurul laborator privat din România acreditat de Ministerul Agriculturii și RENAR (Asociația de Acreditare din România) pentru studii pedologice, pune la dispoziția fermierilor noi servicii privind cartarea terenurilor sau încadrarea suprafețelor agricole în diverse clase de calitate, pentru obținerea finanțărilor din fonduri europene sau a parcurilor fotovoltaice și eoliene. Mai mult, pentru că termenele limită pentru proiecte este mereu scurt, durata elaborării unui studiu pedologic este cuprinsă între 5 zile și 10 zile în funcție de complexitatea terenului.

    Liviu Rădoi, Cartagris – cartareagrochimica.ro

    Cartagris  vine în ajutorul fermierilor care vor să acceseze fonduri europene sau ajutoare de stat care necesită studii pedologice, cu noi servicii privind executarea în doar 5 sau maxim 10 zile a rezultatelor privind calitatea terenului, încadrarea suprafețelor, bonitarea terenurilor agricole sau recoltare probe de apă freatică sau de irigații.

    Servicii complete pentru accesarea de fonduri europene și parcuri fotovoltaice

    Pentru banii europeni care se achită prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Cartagris poate executa pentru fermieri studiile pedologice care sunt obligatorii pentru dosarele privind accesare sumelor din bugetul european.

    Astfel, Cartagris execută la cererea fermierilor studii pedologice și încadrarea terenurilor agricole în clase de calitate, în vederea înființării de vii și livezi cu fonduri europene (AFIR).

    Mai mult, pe fondul crizei energetice există un mare interes pentru înființarea de parcuri fotovoltaice sau eoliene. Compania vine în ajutorul fermierilor sau a autorităților și cu servicii privind studii pedologice și încadrarea terenurilor agricole în clase de calitate, în vederea înființării parcurilor fotovoltaice și a parcurilor eoliene.

    Determinarea  valorii economice pentru impozitul pentru terenuri și arendarea suprafețelor 

    În completarea serviciilor pe care le oferă, Cartagris execută studii pedologice și încadrarea terenurilor agricole în clase de calitate, în vederea furnizării datelor necesare sistemului de impozite și taxe pentru stabilirea corectă a obligațiilor fiscale ale contribuabililor pe teritorii administrative și tudii pedologice și de bonitare a terenurilor agricole, în scopul stabilirii sarcinilor ce revin asupra terenurilor agricole că urmare a circulației juridice a acestora.

    Oferta Cartagris este completată cu studiile pedologice și bonitarea terenurilor agricole, în vederea concesionării, arendării, comasării parcelelor pe proprietari/exploatații, obținerea creditului ipotecar.

    Studii de evaluare și documentație pentru terenuri agricole 

    Cartagris mai pune la dispoziția fermierilor și documentații de evaluare a terenurilor agricole potrivit legii sau studii de evaluare, prognoză și avertizare pentru determinarea efectelor economice și ecologice ale lucrărilor de îmbunătățiri funciare, precum și pentru terenurile degradate.

    Restul serviciilor prestate de Cartagris sunt:

    Vă reamintim că alt serviciu pe care Cartagris îl oferă se referă la informațiile exacte legate de existența de azot într-un singur hectar de teren agricol pe adâncimea 0 – 30 centimetri.

    Despre acest serviciu aici: Tu știi cât azot ai la hectar, pe adâncimea 0-30 cm? CARTAGRIS – singurul laborator din România care oferă analiza de sol cu care faci economie la îngrășăminte!

    Dr. Ing. Liviu Rădoi
    Șef de Laborator
    Tel. contact +40 722 32 52 83


    Te-ar mai putea interesa

    10 ajutoare de stat pe care fermierii le așteaptă din bugetul pe 2025 Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an

    Ultimele știri

    Un supermarket din România și-a amânat deschiderea pentru că nu a găsit angajați pe salariul de 7.100 de lei Piața îngrășămintelor la început de 2025. Se scumpesc fertilizanții cu azot, fosfor și potasiu Fermierul anului – ales în Botoșani cu ajutorul unui soft special, în cadrul Balului Fermierilor