Strategii de afaceri

Reproşul românilor plecaţi din ţară către cei rămaşi: “Să vă fie ruşine că nici măcar brânză nu sunteţi în stare să exportaţi!”

Români de dincolo şi de dincoace de Ocean au comentat cu reproş articolul despre cum bulgarii reuşesc să-şi vândă brânza peste tot în lume: “Vrem brânză românească, dar n-avem de unde cumpăra”.

Cele câteva rânduri de comentarii sunt un adevărat “ghid de buzunar” pentru oricine ar vrea să deschidă o afacere de export al brânzeturilor – cu obiceiuri de consum, exemple de pieţe neacoperite şi chiar cu o scurtă lecţie de comerţ:

Didina
Brânza bulgarească este deja şi în USA fiind ceva mai ieftină decât cea grecească.

Vasile Ciobanu
În Dallas numai de asta iau

Vlahos
În Canada mănânc branză bulgarească. Sunt aromân de origine, iar la noi în casă dacă n-ai brânză pe masă, n-ai nimic. De ce bulgarii sunt mai serioşi ca românii?

Dan Duran
Brânza bulgărească (ca şi cea grecească) se vinde sub brand-uri care sânt cunoscute de 20+ de ani şi sânt de calitate consistentă. Aici în Canada, cea românească se găseşte la magazine ţinute de români, greci, polonezi etc.. dar varsată (de obicei) şi nu prea ştii niciodată cum o nimereşti. Câteodată este superioară celei la cutie, dar nu întotdeauna. Am mai gasit şi preambalată, dar rar şi mereu alte brand-uri. Pentru români merge şi aşa, dar un străin ar fi mai atras să găsească acelaşi brand şi consistent aceeaşi calitate.

Străinul
Brânza românească nu mai există. Amintiri.

Dumi
Și în Germania mănânc brânză bulgărească. Românească nu am de unde să cumpar. Să vă fie ruşine!

Citeşte articolul:Brânza bulgărească îşi găseşte pieţe peste tot în lume. Motivul i-ar face pe români să roşească: bulgarii au luat bani UE


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!