• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • În atenția cultivatorilor de porumb

    Adrian Radu -

    FMC România a dat startul unui nou sezon de monitorizare a dăunătorilor din culturile de porumb și s-au inregistrat deja primele capturi! FMC România a început sezonul 2022 de monotorizare a daunătorilor Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera, prin programul Arc™ farm intelligence, oferit gratuit de către compania FMC!

    Anul acesta, FMC România a amplasat pe tot teritoriul României peste 400 de capcane feronomale (automate și clasice) în peste 100 de puncte de monitorizare diferite, localizate la cele mai reprezentative ferme pentru cultura de porumb și deja au fost înregistrate capturi semnificative ale celor doi dăunători.

    Pentru a fi la curent cu presiunea dăunătorilor din zona dumneavoastră, vă invităm să descărcați gratuit aplicația Arc™ farm intelligence!

    ➡️Apple Store

    ➡️ Google Play

    Anul acesta este al doilea an de funcționare a programului digital de prognoză și avertizare Arc™ farm intelligence de la FMC. Compania FMC România a început însă monitorizarea digitală a celor 2 dăunători și emiterea de alerte și buletine de avertizare către fermierii cultivatori de porumb încă din anul 2019. Doar anul trecut au fost emise 5 alerte și buletine de avertizare privind presiunea de atac a celor 2 dăunători, cu recomandarea de aplicare a celor mai eficiente insecticide pentru controlul dăunătorilor Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera din culturile de porumb, și anume: insecticidele CORAGEN® și AVAUNT®.

    Ce este ARC™ farm intelligence
    ARC™ farm intelligence este un program digital de prognoză și avertizare care folosește inteligența artificială și algoritmi predictivi pentru monitorizarea dăunătorilor Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera din cultura de porumb, oferit GRATUIT fermierilor și distribuitorilor din România.

    Cui se adresează
    Aplicația ARC™ farm intelligence este destinată fermierilor cultivatori de porumb, consultanților tehnici și distribuitorilor de produse fitosanitare.

    De ce să folosiți ARC™ farm intelligence
    Prin aplicația ARC™ farm intelligence primiți informații și avertizări în timp real privind zborul și presiunea de atac a celor doi dăunători din cultura de porumb din zona dumneavoastra de interes. Astfel, puteți aplica tratamentul cu insecticid la momentul optim, pentru a obține o combatere eficientă a dăunătorilor și un spor cantitativ și calitativ de producție.

    Cum funcționează aplicația ARC™ farm intelligence
    Aplicația ARC™ farm intelligence folosește tehnologie de ultimă generație pentru a identifica și estima presiunea de atac a celor doi dăunători. Aplicația ARC™ farm intelligence se bazează pe o rețea de capcane automate și convenționale, cu feromoni și atractanți alimentari, prin care se monitorizează zborul Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera. Pentru validarea capturilor de dăunători din capcanele feromonale și pentru antrenarea sistemului automat de identificare, compania FMC colaborează cu cercetători de la renumitele institute de Cercetare şi Dezvoltare în Agricultură, INCDA Fundulea și SCDA Lovrin. După validare, datele introduse în aplicația ARC™ farm intelligence sunt utilizate pentru a realiza grafice, care reprezinta curbele de zbor ale fiecărui dăunător.

    În urma monitorizării celor doi dăunători, sunt emise mesaje de atenționare de zbor intens al adulților – ALERTE, precum și BULETINE DE AVERTIZARE pentru efectuarea de urgență a tratamentului.

    Beneficii pentru utilizatori:
    Aplicarea tratamentului cu insecticide la momentul optim pentru combaterea eficientă a dăunătorilor monitorizați.
    Producții mari și de calitate, profitabilitate superioară pe hectar.
    Accesibilitate – aplicația este disponibilă gratuit atât pentru fermieri, consilieri tehnici, cât și pentru distribuitori, de pe dispozitivele iOS și Android, prin crearea unui cont de utilizator
    Hartă interactivă cu capcanele din zona geografică selectată (sumar al presiunii de atac, lista capcanelor amplasate și presiunea de atac în fiecare zonă)
    Date fiabile disponibile în timp real, legate de presiunea de atac a dăunătorilor, grafice calitative cu evoluția capturilor, poze cu dăunătorii capturați
    Alerte și avertizări primite direct pe telefon pentru efectuarea tratamentului cu insecticide
    Recomandări pentru combaterea dăunătorilor monitorizați
    Comunicare în timp real cu specialiștii FMC, pentru informații suplimentare.

    Despre compania FMC – o companie de cercetare în agricultură

    FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor, pentru a-i ajuta să producă hrană pentru o populație în continuă creștere, adaptându-se totodată la un mediu în schimbare.

    Soluțiile inovatoare FMC pentru protecția culturilor – inclusiv cele biologice, produse pentru nutriția plantelor, soluții pentru agricultură digitală și de precizie – îi ajută pe fermieri, consultanți și profesioniști în protecția plantelor, să treacă cu brio peste cele mai grele provocări, protejând în același timp mediul înconjurător.

    În România, compania FMC este prezentă din anul 2017, prin înființarea subsidiarei FMC Agro Operațional România, cu extinderea activității în Republica Moldova din anul 2018.
                                                                                                                                                                                                                                  www.fmcagro.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”