• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FrieslandCampina intenționează să-și vândă o parte din afacerile din Germania către Müller

  Mircea Olteanu -

  Producătorul de lactate FrieslandCampina intenționează să vândă părți din activitățile sale germane către grupul nemțesc Unternehmensgruppe Theo Müller. Tranzacția include marca de lactate Landliebe și trei unități de producție din Germania, relatează portalul nieuweoogst.nl.

  Cei aproximativ o mie de angajați ai FrieslandCampina Germania au fost informați miercuri despre planurile de vânzare. Pe lângă Landliebe, vânzarea include mărcile Tuffi, Südmilch, Puddis, Mondelice, diverse mărci private produse de FrieslandCampina în Germania în gama „lactate albe” și marca de servicii alimentare Gastro. Unitățile de producție, depozitele și centrele de distribuție din Heilbronn, Köln și Schefflenz vor fi, de asemenea, transferate grupului Müller.

  FrieslandCampina va continua să comercializeze și să vândă în Germania mărcile sale internaționale Valess, Chocomel, brandurile proprii de brânzeturi, inclusiv Frico și Holland Master, și mărcile private produse de FrieslandCampina în afara Germaniei. De asemenea, compania își va continua activitățile pentru piața de afaceri. Compania va continua să opereze în Germania cu Kievit din Lippstadt (ingrediente) și cu DFE Pharma în Goch și Nörten-Hardenberg (excipienți farmaceutici).

  Producătorii germani de lactate

  FrieslandCampina va continua să colecteze și să proceseze laptele de la fermierii germani care sunt membri ai cooperativei. Compania subliniază că drepturile și obligațiile asociate cu calitatea de membru al cooperativei rămân neschimbate pentru fermierii germani. De asemenea, membrii din Germania își păstrează dreptul la prețul garantat FrieslandCampina, plata suplimentară în numerar, rezervarea înregistrată și, dacă este cazul, eventualele suprataxe. Müller preia contractele fermierilor germani care nu sunt membri, dar care au un contract de furnizare.

  Purtătorul de cuvânt al FrieslandCampina, Jan-Willem ter Avest, a declarat că, anul acesta, laptele de la fermierii germani va fi procesat în continuare în fabricile obișnuite. O parte din laptele german este deja transportat către fabricile olandeze. „Pentru anul viitor, ne uităm la modul în care putem organiza acest lucru în cel mai durabil mod posibil. De asemenea, este posibil să încheiem acorduri cu locații de procesare din Germania sau ca mai mult lapte să fie procesat în Olanda. În orice caz, continuăm să luăm laptele. Căutăm chiar și noi membri în Germania”, a adăugat reprezentantul companiei.

  Roel van Neerbos, membru al consiliului executiv al Royal FrieslandCampina și președinte al FrieslandCampina Food & Beverage, afirmă că poziția pe piață și rezultatele FrieslandCampina Germania s-au îmbunătățit semnificativ în ultimii ani. „Cu toate acestea, suntem convinși că prin noul proprietar, Unternehmensgruppe Theo Müller, am găsit un succesor potrivit, care va putea dezvolta această companie cu succes prin beneficii de sinergie. În Germania, una dintre piețele noastre de origine, FrieslandCampina va continua să se concentreze pe comercializarea mărcilor sale internaționale cunoscute”.

  FrieslandCampina nu a dezvăluit dacă activitățile din Germania erau profitabile. Ter Avest: „Rezultatele chiar s-au îmbunătățit. Un brand ca Landliebe este cu adevărat un brand puternic. Vânzarea este parte a strategiei pe termen lung și este bună pentru ambele companii. Ne concentrăm pe scala propriilor mărci internaționale, pe crearea de valoare. Acest lucru este în interesul membrilor noștri”.

  Aprobarea Consiliului Membrilor

  Tranzacția trebuie să fie aprobată și de Consiliul Membrilor Zuivelcoöperatie FrieslandCampina UA și Autoritatea Germană pentru Concurență. Consiliul Membrilor va lua o decizie pe această temă în data de 20 iunie. Se prognozează că tranzacția se va încheia înainte de sfârșitul anului 2022. FrieslandCampina și Müller nu au comunicat nicio informație privire la valoarea tranzacției.

  Müller produce diverse produse lactate și are sediul în Fischach, landul german Bavaria. Pe lângă piața internă germană, grupul Müller este activ și pe diverse piețe din Europa, inclusiv în Marea Britanie. Compania a avut o cifră de afaceri de 7 miliarde de euro în 2021, cu nouăsprezece locații de producție și 31.700 de angajați în întreaga lume.


  Te-ar mai putea interesa

  Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

  Ultimele știri

  Flori Mînzat: Vindem mieii sacrificați cu 50 de lei/kg, la poarta fermei Micii fermieri – nevoiți să arunce tone de legume: Am cosit ceapa, bag freza în ea și la revedere! Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma